Преко Баната до Француске

Мноштво младих играча футсала је продефиловало кроз Медисон и школу футсала првог стратега САС-а, Миливоја Симе Батинице.  На жалост по клуб из Зрењанина, чести прерани одласци играча коштају пласмана САС-а елите па је сада „луда дружина“ члан јединствене Друге футсал лиге Србије.

Давид Маринковић у дуелу са Станићем (кмф Летећи Холађанин)

Бивши играч клуба малог фудбала САС из Зрењанина, Давид Маринковић (13.02.1992.) је напустио клуб са Бегеја, и отиснуо се у Француску…  Потенцијал Маринковића није прошао незапажено пошто су неки снимци утакмица САС из минуле сезоне у Првој футсал лиги Србије имали велику гледаност на интернету.

Можда и пресудна утакмица за одлазак је била одграна у Кристалној дворани у Зрењанину, где је домаћи САС победио Јастребац, голом управо Давида Маринковића у последњим тренуцима утакмице кмф САС – кмф Јастребац Блаце 4:3 .

Давид Маринковић је иначе двадесетпетогодишњак рођен у Француској али наше горе лист. Уследио је позив првака Француске – Гаргес Дјипсон футсал. Наслућивала се сјајна сезона у граду светслости али живот је Давида повео на другу страну… Давидова лепша половина је утицала као и ускоро ступање на луди камен навео је Маринковића да промени одлуку и отисне се у трећелигаш Тајмате футсал. Биће футсал играч и уједно тренер млађих категорија, јер ту су му пријатељи, породица…

„Захвалан сам саиграчима и нарочито тренеру Сими Батиници на свему. Пратим шта се дешава у Србији. САС ће ми увек oстати у срцу… Покушаћу да у Францсукој играм и пренесем младим играчима тајне футсала. Упознао сам играче из првака Француске – Гаргес Дјипсон футсала. Највише ми се свидео Ландри Нгала који је по мом мишљењу најталенованији играч у Француској“.

Репрезентација Француске је направила изненађење победивши у баражу репрезентацију Хрватске која је била изразити фаворит у Дубровнику нарочито после нерешеног резултата 1:1 из првог меча. Али галски петлови су одиграли невероватну утакмицу и победили ( Хрватска – Француска 4:5 извештај ). Футсал у Француској је у великој експанзији што је изузетно позитивна ствар.