Економац на бразилски погон, Нови Сад тврђава, под Рудником два пута нестајала струја

У премијерним утакмицама петог кола Прве и Друге футсал лиге виђен је атомски футсал, сијасет узбуђења, „море” ефектних голова, једино – изостала су изненађења. Економац, Тврђава Интернационал и Металац Колорадо убедљивим победама оправдали су улоге фаворита!

Шумадинци су, после „скромних” 1:0 у првих 20 минута, у другом полувремену заплесали самбу и на крилима Бразилаца: Талеса, Игора и Симија, против Калче, поравнатих теразија са шампионом све до другог примљеног поготка, освојили „седмицу на лотоу” (7:0).

Атрибут главног јунака заслужио је маестрални Талес, потписник на чак три егзекуције, све лепшу од лепше, чини се – с првом за Оскара: волејом неукротивим чак и за двојицу голмана.

Нишлије су у „Језеру” заслужиле много више од „кромпира” на семафору, у финишу је Милан Максимовић из пенала са 10 метара пропустио прилику и за почасни гол.

Економац је у претходних пет утакмица постигао чак 49 голова: 16 Деусу, 12 Смедереву, седам Новом Пазару, Само право и Калчи


Економац – Калча 7:0 (1:0)

Крагујевац – Дворана: „Језеро”. Гледалаца: 200. Судије: Бојан Буројевић (Чачак), Иван Бојовић (Лучани) и Братислав Динић (Крагујевац). Стрелци: 1:0 Талес у 3, 2:0 Игор у 27, 3:0 Игор у 28, 4:0 Талес у 31, 5:0 Талес у 32, 6:0 Сими у 33, 7:0 Рнић у 38. минуту. Жути картон: Ристић (Калча).

Нагомилавање прекршаја: Економац 7 (1-6), Калча 7 (3-4).

ЕКОНОМАЦ: МОМЧИЛОВИЋ, ИГОР, РНИЋ, ТАЛЕС, СИМИ, Матијевић, Рамић, Лазаревић, Стојковић, Иванковић, Борисов, Рајчевић, Копања, Антонић. Тренер: Предраг Рајић.

КАЛЧА: ПАВЛОВИЋ, ТАСИЋ, МАКСИМОВИЋ, МАТЕЈЕВ, СТОЈАДИНОВИЋ, М. Петровић, С. Петровић, Ристић, Ј. Ђорђевић, Стојановић, М. Ђорђевић, Деспотовић, Стефановић. Тренер: Војкан Вукмировић.


У војвођанском дербију, пред 500 задовољних љубитеља футсала, слађи део колача припао је домаћину: Тврђава Интернационал сјајном игром надвисила је Деус футсал (6:1).

Највише аплауза заслужио је искусни репрезентативац Владимир Милосавац, аутор чак три поготка. Уз раме, с голом мање, био му је Бранимир Ђурић, интересантно – подебљаног презимена на семафору у истом, 22. минуту. Част Митровчана спасао је Ненад Симић.

И за крај прегледа петка – посластица…

Меч у граду под Рудником, са епитетом једног од најзанимљивијих у друголигашком каравану, обележили су осам голова силног домаћина и, веровали или не, чак два искључења струје!

Педантни делегат Милош Берисавац је у протоколу нотирао: у 23. минуту и 11 секунди нестало је електричне енергије у трајању од 10 минута и шест секунди; у 27. минуту и 50 секунди поново је нестало електричне енергије у трајању од 12 минута и 11 секунди.

Простом математиком, актери утакмице и око 200 гледалаца били су у мраку укупно 22 минута и 17 секунди. Остаје нам само да се прекрстимо и кажемо: „Србија, брале”!

Изузев „малих” непријатности, аудиторијум наклоњен домаћину задовољно је напустио дворану: Металац Колорадо је извадио флеке за тежак пораз у Ивањици и показао да не одустаје од прволигашких амбиција.

Блистали су троструки стрелци: Небојша Миланковић и Малиша Цветковић, гол је у последњем минуту постигао и голман Ђорђе Јовановић.

Судије Славенко Матовић и Никола Рабреновић држале су све конце игре у рукама, доделивши три жута картона: Милану Пајићу код домаћина због неспортског понашања и Николи Станковићу и Милошу Ђорђевићу код гостију за безобзирне стартове.


ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА – 5. КОЛО

Петак, 27. октобар

КРАГУЈЕВАЦ: Економац – Калча 7:0 (1:0)

(Талес 3, 31, 32, Игор 27, 28, Сими 33, Рнић 38)

НОВИ САД: Тврђава Интернационал – Деус футсал 6:1 (2:0)

(Милосавац 2, 20, 32, Ђурић 22 (2 гола), Бајић 26 – Симић 21)

Субота, 28. октобар

НОВА ПАЗОВА: Нова Пазова – Смедерево (17.00)

(Дворана: ОШ Свети Сава, судије: Владан Радуловић, Драгутин Божовић и Милош Јоцовић, делегат: Михаило Надаждин)

ПИРОТ: Пирот – Нови Пазар (19.30)

(Дворана: Кеј, судије: Никола Алексић, Небојша Панић и Александар Минић, делегат: Миле Бекрић)

Недеља, 29. октобар

БЕОГРАД: ФОН – Јастребац (19.00)

(Дворана: Шумице, судије: Петар Радојчић, Бојан Спасић и Ђорђе Нинић, делегат: Роберт Петровић)

ВАЉЕВО: РБ – Само право (20.30)

(Дворана: 15. септембар, судије: Александар Јакшић, Драган Радисавчевић и Бојан Богдановић, делегат: Томислав Јаковљевић)


ДРУГА ФУТСАЛ ЛИГА – 5. КОЛО

Петак, 27. октобар

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Металац Колорадо – Винтер спорт 8:2 (1:0)

(Миланковић 11, 32, 34, Цветковић 23, 29, 37 (10м), Пајић 25, Јовановић 40 – Стојановић 30, Ристић 36)

Субота, 28. октобар

НИШ: Пут инжињеринг – Сопот (18.30)

(Дворана: ОШ Мика Антић, судије: Дејан Стајић, Жељко Стоилков и Братислав Јовић, делегат: Владан Миладиновић)

ВРАЊЕ: Врање – Ивањица (19.00)

(Дворана: у Врању, судије: Горан Радуловић, Бојан Милић и Марко Савић, делегат: Ненад Мутавџић)

Понедељак, 30. октобар

ПОЖАРЕВАЦ: Пожаревац – СК Економист (19.30)

(Дворана: УСЦ Пожаревац, судије: Ђорђе Петровић, Бојан Богдановић и Небојша Маринковић, делегат: Рајко Никитовић)

РУМА: Викинг – САС (19.30)

(Дворана: УСЦ Рума, судије: Предраг Лазаревић, Благоје Мијаиловић и Владимир Блажон, делегат: Горан Старчевић)

БЕОГРАД: Српска – Форум (20.30)

(Дворана: Ранко Жеравица, судије: Далибор Станковић, Марко Мартиновић и Никола Алексић, делегат: Ђорђе Билић)

Насловна: Капитени Економца и Калче, Рнић и Матејев, са судијама ФОТО: Инстаграм