ДЕРБИ КОЛА: Нови бодови Новој Пазови, или – Смедерево задаје ударац?

Да ли ће Нова Пазова, сходно првом делу имена, да освоји нове бодове, или ће, апропо, другог, с разлогом морати да се пази да се не опече против Смедереваца?

Било како било, најзанимљивији меч петог кола Прве футсал лиге, с префиксом – дербија, игра се данас у 17.00 у ОШ „Свети Сава”, с једином дилемом: хоће ли Ђорђе Пантелић успети да склопи победнички мозаик и да настави са својим мускетарима да дува за врат Економцу, или ће, можда, Драган Ђорђевић, на тешком гостовању још једном да покаже да својевремено није био џаба репрезентатативац и са Оклопницима зада ударац претенденту на титулу?

Тренер Нове Пазове и капитен Смедерева – у свету футсала оправданог, високог реномеа, износе своје очекивања за „Футсал Србију” (дан након што су Економац и Твђава Интернационал очитали лекције Калчи, односно Деус футсалу) у предвечерје најузбудљивијег, бар на папиру, сусрета…

1. Да ли сте задовољни резултатима у уводу сезоне и на којој позицији видите свој тим по завршетку лигашког дела, пред плеј-оф (ко ће још да буде међу првих шест)?

Ђорђе Пантелић: Изузетно сам задовољан резултатима у прва четири кола: 10 бодова је одлична залиха за наставак првенства. Екипа расте, из утакмице у утакмицу. Посебно сам обрадован спортским и људским профилима играча, заједништво и тимски дух су на највишем нивоу. Покушаћемо да задржимо друго место и обезбедимо директан пласман у полуфинале плеј-офа, иако ни трећа позиција не би била неуспех. Што се тиче осталих, издвојио бих, наравно, европски Економац, по мом мишљењу и Нови Пазар сигурно улази у плеј-оф. Очекујем и да ФОН има боље резултате, по мени – заслужује. Међу првих пет сигурно ће да буде и Смедерево, док шестог не бих прогнозирао, сви остали су врло изједначени.

Драган Ђорђевић: Задовољан сам досадашњим салдом, радује ме што екипа ради на побољшању игре, то је од изузетног значаја за утакмице које следе. Првенство је изједначено, изузев Економца сви клубови су подједнаког квалитета. Издвојио бих, ипак, Нову Пазову, после Крагујевчана најјачу по играчком кадру. Поред њих, у плеј-офу видим и Нови Пазар, ФОН, Калчу и Смедерево.

Нова Пазова је до сада савладала ФОН 2:1, Јасребац 5:3, Деус футсал 7:2 и играла нерешено с Новим Пазаром 1:1, док је Смедерево ремизирало с Калчом 3:3, победило Само право 5:3 и РБ 6:4 и изгубило од Економца 1:12

2. Шта очекујете у суботу увече, да ли сте комплетни и од кога вам прети највећа опасност?

Ђорђе Пантелић: Против одличног Смедерева очекујем добру утакмицу и нова три бода, како бисмо учврстили другу позицију на табели. Голман Стојнић је повређен, остали су у строју. Смедерево је добра екипа, зна да игра јаке мечеве, предвиђам велику борбу. Код противника издвојио бих Рамаданија, сјајно је почео сезону, са много голова. Честитам му на томе и желим да настави, на сваком мечу, осим у овом. Филиповић је, такође, веома добар и продоран играч, мораћемо и на њега да обратимо пажњу.

Драган Ђорђевић: Очекује нас јако тежак меч, улогу фаворита препустио бих домаћину. Искусан тим, највећа опасност нам прети од Милана Живића, неумољивог у завршници. Јак су колектив, то их и чини тако снажним. Имамо проблем са Елвисом Рамаданијем, није тренирао целе недеље, видећемо да ли ће моћи да нам помогне. Ради се о, за нас, веома битном играчу. Филиповић је, такође, ровит, али стиснуће зубе и заиграће.

3. Коме дајете предност у дуелима: Пирот – Нови Пазар, ФОН – Јастребац и РБ – Само право?

Ђорђе Пантелић: У Пироту бих типовао на Нови Пазар, изузетно га поштујем као организован клуб и добар тим. ФОН је изразити фаворит против Јастрепца, Београђани ће од овог кола да крену ка горњем делу табеле, где им је, објективно, место. Јастребац тешко губи бодове као домаћин, али их тешко и осваја као гост. РБ је добро кренуо, па мало застао. Имали су у претходна два кола тешке противнике: Нови Пазар и Смедерево. Сад им је прилика да се врате на победнички колосек. У Ваљево им стиже Само право, израженог тимског духа, који може и да изненади. У претходном колу то су и доказали пруживши неочекиван отпор Економцу. Домаћин је благи фаворит, али не искључујем ни да се гости врате с бодом или бодовима у главни град.

Драган Ђорђевић: У Пироту очекујем победу Новог Пазара, квалитетнија су екипа, мада – неће да им буде лако, домаћин ће већину бодова да освоји код куће. У Београду типујем на ФОН, у Ваљеву предвиђам изједначен меч и – нерешено.