Правници бране титулу на Европском купу у Паризу

Дошло доба да се после силних успеха и одбрана европске титуле проба!

Универзитетска футсал репрезентација Правног факултета отпутоваће у среду, 1. новембра, на Европски куп, ове године у главном граду Француске.

После прошлогодишњих везаних тријумфа и дупле круне на европском и светском турниру у Милану и Прагу, правници ће у Паризу покушати да потврде наслов најбољег на Старом континенту.

На том путу ће им од 3. до 6. новембра стајати 27 екипа из Европе и, занимљиво, Блиског истока, међу којима и селекције из Немачке, Француске, Хрватске, Русије, Словеније, Шпаније, Турске, Италије, Швајцарске, Пољске, Либана, Марока, Алжира, Чешке, Мађарске, Грчке, Аустрије, Румуније, Македоније и Босне и Херцеговине.

У Париз идемо са јасном идејом да је титулу увек теже одбранити, него освојити, али с великом жељом да постанемо прва универзитетска селекција којој је то пошло за руком на овом престижном турниру (капитен Никола Ристановић)

Међу играчима које је селектирао др Владимир Вулетић, професор Правног факултета Универзитета у Београду и потпредседник ФК Партизан, налазе се и студенти који наступају у Првој футсал лиги Србије: Никола Матијевић (Економац), Страхиња Петров (ФОН) и Велимир Ратковић (Само право).

Куриозитет представља чињеница да се на селекторовом списку налази чак пет играча Коњарника (Михаило Цвејић, Иван Никитовић, Никола Вићић, Јован Ристановић и Срђан Бркић), као и играч Интелектуалца Лазар Симић.

Поред капитена селекције Николе Ристановића, првог голмана, Марка Бадовинца и резервисте Огњена Радовића, селектор др Вулетић је позвао и првотимца Телеоптика и стипендисту Партизана Филипа Минића.

Правници, држимо вам палчеве у Граду светлости!

Фото: Приватна архива / В. В.