Лига младих стартовала на Западу

Иако је дан пред сам почетак Смедерево напрасно одустало од учешћа у такмичењу, први турнир у оквиру Футсал лиге младих је показао да је организовање ове лиге по други пут пун погодак.

Пре свега, пуно похвала на рачун екипе РБ из Ваљева и њиховог тренера Косте Марковића јер су само за пар сати успели да се организују и узму учешће у такмичењу. То наравно не би било могуће да екипа из Ваљева већ годинама константно не улаже у будућност овог спорта, у свом граду, и свакодневно ради са младим и перспективним играчима.

На терену основне школе „Вук Караџић“ у Смедеревској Паланци све је прштало од младости и позитивне енергије. Пуно голова, преокрета и атрактивних потеза на све стране. Око стотињак играча је наступало јуче а бар половина је од њих одиграла прву званичну футсал утакмицу…

Сигуран сам да ће из недеље у недељу бити све боље. Дечаци су одушевљени такмичењем и футсалом, а видим да су и челници клубова задовољни издањима својих екипа што значи да ће им у наредном периоду обезбедити боље услове и довољан број тренинга за даљи напредак – јасан је Гавриловић.

Шлаг на торти је била последња утакмица дана у којој су се састали Металац Колорадо и Партенон. Пет кадетских репрезентативаца са једне и два са друге странегарантовали су занимљив и драматичан меч. Иако је Партенон повео поготком Милашиновића и имао зрелије шанс етоком меча, захваљујући одбранама голмана Кољајића а и две минијатуре и феноменална гола капитена Росића, ипак на крају Металац Колорадо односи цео плен за Горњи Милановац.

Резултати:

Економац – Пожаревац  4:5,

ОШ Карађорђе – РБ  4:4,

Аранђеловац – Металац Колорадо   0:12,

Пожаревац – Рашка  1:3*,

Партенон – Економац   7:3,

РБ – Рашка  2:7*,

ОШ Карађорђе – Аранђеловац  6:2,

Маталац Колорадо – Партенон  2:1.

 

Малу сенку на надметање је бацило непоштовање пропозиција такмичења од стране екипе Рашке која је на овај турнир послала играче старије од дозвољење границе. Из тог разлога њихови мечеви нису регистровани постигнутим резултатима и предмет су разматрања руководства лиге. Екипа из Рашке је упозорена и већ за наредни турнир ће довести екипу у складу са пропозицијама такмичења.