Коначно стартује и у Војводини омладинска футсал лига

Иако је још почетком ове године прво у Кули, било премијерно тестирање кадетских футсал играча из Војводине, а потом и у мају али у Србобрану коначно је покренуто такмичење млађих категорија футсала под окриљем ФС Војводине.

Предлог футсал комисије ФС Војводине је већ неколико пута прослеђен ИО ФСВ коначно је добио подршку. Жеља, труд и воља неколико футсал тренера пре свега Игора Мирицког, Ивана Мандића, Ненада Варађана и Жолта Чизмара и дуго очекивани сан футсал ентузијста се обистинио. Омладинском футсал лигом ће руководити Сеад Чочић заменик комесара за футсал ФС Војводине. Учешће су потврдили клубови – кмф САС Зрењанин, кмф Летећи Холанђанин Врбас, кмф Форум Вршац, и кмф Шампион Суботица.

Такмичење ће се изводити турнирски, ради умањења трошкова, сваког викенда у другом месту, а по крају регуларног дела на програму је завршница тзв. плеј офф. Први са четвртим а други са трећим ће се састати да би у финалној серији играле две најбоље екипе. Победник овог такмичења би играо са победником омладинске футсал лиге ФС региона Западне Србије, које је већ почело.

Предстојећег викенда тачније у недељу, 3. децембра ће домаћин уводног турнира бити кмф САС у банатском месту Јаши Томићу. У првој утакмици ће одмерити снаге кмф САС и кмф Форум од 11.30 часова да би у другом мечу на терен изашле екипе од 12.30 кмф Летећи Холанђанин из Врбаса и кмф Шампион из Суботице. После краће паузе на терен ће изаћи у трећем мечу кмф САС – кмф Летећи Холанђанин у 14.00 часова, док ће четврту утакмицу одиграти кмф Форум и кмф Шампион.