ФУТСАЛ ЛИГЕ СРБИЈЕ: Победили Нова Пазова и ФОН, нови заплет у друголигашком друштву

Нова Пазова завршава полусезону на другом месту, иза Економца и испред Новог Пазара, који су у петак освојили по три бода.

До тријумфа у 11. колу, последњем ове године (4:2), ова екипа је дошла преокретом у другом полувремену, који су креирали Урош Краснић и Владимир Лазић са два гола за 52 секунде. Исти двојац је уписао по још један погодак, а истакао се и голман Нове Пазове и репрезентације Србије Јаков Вулић. На другој страни, једини стрелац за Тврђаву Интернационал, двоструки, био је Давид Вуловић, а запажену улогу је имао и Давор Поповић.

Иначе, у утакмици у којој су уписали четврти узастопни пораз, Новосађани су били ослабљени неиграњем Ђорђа Целина због парних картона и Владимира Милосавца, који је утакмицу преседео на клупи. Он се повредио у бродолому Орлова у Словачкој.

Са трибина је утакмицу посматрао селектор репрезентације Србије Горан Иванчић, а ту је био и чувени одбојкаш и олимпијски победник Васа Мијић.


ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА – 11. КОЛО

ТВРЂАВА ИНТЕРНАЦИОНАЛ – НОВА ПАЗОВА 2:4 (1:0)

СТРЕЛЦИ: 1:0 Вуловић у 8, 1:1 Краснић у 21, 1:2 Лазић у 21, 1:3 Краснић у 29, 1:4 Лазић у 33, 2:4 Вуловић у 38. минуту. ДВОРАНА: „Спенс”. ГЛЕДАЛАЦА: 250. СУДИЈЕ: Драгутин Божовић (Кула) и Благоје Мијаиловић (Вршац). ТРЕЋИ СУДИЈА: Тадија Стантић (Суботица). НАГОМИЛАВАЊЕ ПРЕКРШАЈА: Тврђава Интернационал 9 (5+4), Нова Пазова 8 (3+5). ЖУТИ КАРТОН: Томић (Тврђава Интернационал).

ТВРЂАВА ИНТЕРНАЦИОНАЛ: РАНИСАВЉЕВИЋ, БЕЛОВИЋ, ВУЛОВИЋ, ГУБЕРИНИЋ, ПОПОВИЋ, Томић, Николић, Костић, Илић, Раичевић, Милосавац. Тренер: Дејан Дамјановић.

НОВА ПАЗОВА: ВУЛИЋ, ЖИВИЋ, КРАСНИЋ, БЛАЖИЋ, СТАНОЈЕВИЋ, Шошо. Рокнић, Кукољ, М. Денић, Борисављевић, И. Денић, Стојнић. Тренер: Горан Јакшић.


У другој утакмици вечери, ФОН није имао проблема против РБ-а из Ваљева. Овај београдски прволигаш је победио резултатом 5:2 и тако потврдио статус четврте екипе у Србији у овом тренутку.

Јесења полусезона у Првој футсал лиги се затвара недељним сусретима у Сремској Митровици и Пироту.

Пред последње три утакмице 11. кола и ове године у друголигашком надметању, на врху табеле се налази екипа Врања, пошто је савладала Пут Инжењеринг са 6:2. Да тако буде, помогао им је други нишки друголигаш – Винтер спорт, који је био бољи од Сопота на домаћем терену са 6:5 и изједначио се са њим при врху табеле по броју бодова, док је Металац Колорадо савладао Форум са 1:0. Вршчанима је то први пораз после шест кола у којима су освајали бодове (пет победа и реми). После ових резултата, јасно је да победа у Ивањици у понедељак доноси САС-у јесење почасти, док ће се у супротном радовати Врањанци.

(детаљ са утакмице између Тврђаве Интернационал и Нове Пазове – фото: Б. Правиловић)


ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА – 11. КОЛО

Петак, 8. децембар

БЛАЦЕ: Јастребац – Економац 4:10 (1:4)
(Савовић 6, Вулетић 23, Вукајловић 29, Лутовац 35 – Талес 2, 36, Сими 10, 35, Лазаревић 13, Игор 16, 21, Борисов 24, Копања 38, Иванковић 39)

НОВИ ПАЗАР: Нови Пазар – Смедерево 5:1 (1:1)
(Цветановић 19, Мицић 27, 33, Павловић 35, Мутавџић 38 – Здравковић 14)

Субота, 9. децембар

БЕОГРАД: ФОН – РБ 5:2 (4:1)

НОВИ САД: Тврђава Интернационал – Нова Пазова 2:4 (1:0)
(Вуловић 8, 38 – Краснић 21, 29, Лазић 21, 33)

Недеља, 10. децембар

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Деус футсал – Само право (19.00)
(Дворана: „Пинки”, судије: Владан Радуловић, Владимир Блажон и Небојша Панић, делегат: Ненад Митић)

ПИРОТ: Пирот – Калча (19.30)
(Дворана: „Кеј”, судије: Никола Алексић, Никола Рабреновић и Предраг Лазаревић, делегат: Миле Бекрић)


ДРУГА ФУТСАЛ ЛИГА – 11. КОЛО

Субота, 9. децембар

ВРАЊЕ: Врање – Пут инжињеринг 6:2 (2:0)

НИШ: Винтер спорт – Сопот 6:5 (2:1)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Металац Колорадо – Форум 1:0 (0:0)
(Средојевић 37)

Понедељак, 11. децембар

ИВАЊИЦА: Ивањица – САС (18.00)
(Дворана: ОШ „Кирило Савић”, судије: Небојша Панић, Марко Мартиновић и Далибор Станковић, делегат: Горан Старчевић)

БЕОГРАД: СК Економист – Српска (18.30)
(Дворана: СЦ „Раковица”, судије: Ђорђе Нинић, Славенко Матовић и Марко Савић, делегат: Божидар Нинчић)

ПОЖАРЕВАЦ: Пожаревац – Викинг (19.30)
(Дворана: УСЦ „Пожаревац”, судије: Братислав Динић, Небојша Маринковић и Драган Радисавчевић, делегат: Томислав Јаковљевић)