ФС Војводине: Одлично футсал вече у Врбасу

Синоћним утакмицама трећег и четвртог кола премијерне омладинске футсал лиге ФС Војводине је у великој дворани центра за физичку културу „Драго Јововић“ у Врбасу завршена је половина регуларног дела такмичења.

До сада најуспешнија је екипа кмф САС из Зрењанина која је остварила све четири победе из исто толико одиграних утакмица. Зрењанински тим сачињавају играчи махом из Крајишника и Јаше Томића уз појачања из Нове Пазове – голмана младе футсал селекције Србије Михаила Маргетића, и играча из Србобрана – стандардног репрезентативца такође младе футсал селекције Зорана Арђељана и уз још једног репрезентативца Александра Мандића може се рећи да је САС фаворит овогодишњег такмичења…

У првој утакмици састале су се до сада непоражене екипе домаћи састав Летећи Холанђанин и САС –а из Зрењанина.

кмф Летећи Холанђанин (Врбас) – кмф САС (Зрењанин)   1:4 (1:2)

На трибинама се окупило више од 200 гледалаца који су уживали у одличној футсал утакмици. Иако су врбашани силовито кренули гости су ипак први дошли до гола преко Бајића већ у 4. минуту меча. Играчи тренера Мандића се боље сналазе јер имају далеко више искуства што се видело у наставку меча. До краја полувремена обе екипе постижу по један погодак, прво домаћини поравнавају голом Филипа Јурошевића у 11. минуту, да би само минут касније САС преко расположеног Мандића опет повело на 1:2. Наставак доноси жестоку борбу домаћи играчи крећу на све или ништа. Тренер Мирцики покушава честим изменама да темпом сломи отпор гостију али без успеха. САС преко прво капитена Јована Грмуше у 26. минуту повисује на 1:3, да би затим два минута касније и преко Бајића стигао до коначних и недостижних 1:4, тиме су гости казнили грешке и промашаје домаћих играча поставивши коначан резултат прве утакмице.

Детаљ пре меча Форум – Шампион

кмф Форум (Вршац) – кмф Шампион (Суботица)   3:2 (2:0)

У другом мечу је ослабљени састав Шампиона из Суботице само на моменте парирао расположеним играчима Форума из Вршца. Форум је силовито кренуо и са два ефектна гола млађаног али перспективног Радисављевић Војина у 4. и 9. минута води са 2:0 што је уједно био и резултат првог дела утакмице. У настваку суботичани пружају јачи отпор и преко капитена Јована Микаћа смањујње прво на 2:1 у 23. минуту. Са друге стране капитен Форума Богданов Ненад повисује атрактивним ударцем на 3:1, два минута пре краја меча, да би опет Микаћ у последњем минуту смањио на коначних 3:2.

кмф САС (Зрењанин)  – кмф Шампион (Суботица)   13:7 (7:1)

У трећој утакмици права ревија голова. Силовити САС је просто нокаутирао ослабљене суботичане већ у првих петнаест минута – на семафору је писало 7:1! Наставак доноси голеаду на обе стране, на радост присутних љубитеља футсала… Стрелци за САС су били на овој утакмици – Бајић Вукашин у 1. и 25.мин, Мандић Александар у 3. и 17.мин, Ристовић Никола у 4., 11.  и 25.мин, Петровић Банди у 7.мин, Милош Марко у 10.мин, Арђељан Зоран у 12. и 24. мин, Унгур Никола у 27.мин, Милошевић Лука у 28.минуту; а за Шампион – Јухас Марио у 15., и 26.мин, и капитен Микаћ Јован у 16., 18., 19., 27. и 28.минуту.

 

кмф Летећи Холанђанин (Врбас) – кмф Форум (Вршац)  4:4 (1:1)

И онда шлаг на торту – утакмица за футсал заљубљенике. Борба за сваки део терена, сваку лопту, леп потез и гол више… На крају заслужена подела плена – реми!

Иако су врбашани важили за фаворита на овом мечу тако није мислио тренер гостију Ненад Варађан. Одлично је припремио тим Форума иако су на окупу тек око две седмице. Форум је повео у 6. минуту утакмице преко агилног Миошко Кристијана, да би Лазар Радановић голом поравнао на 1:1 шест минута касније што је донело овације у гледалишту. Наставак који би се могао сатима препричавати, час шанса на једној страни а убрзо затим на супротној страни. Ако се каже да су голмани најбољи актери онда се може закључити да је футсал био фантастичан.

Холанђани постижу два гола преко Дакића и капитена Радовића у 18. и 22. минуту али онда следи преокрет. Форум преко млађаног Радисављевића смањује на 3:2 у 27.минуту да би у истом опет Холанђани постижу гол за 4:2. Минут касније Радисављевић се намеће селектору Јовановићу другим голом 4:3. Тачку на и поставља голом Божин Давид двадесетак секунди пре краја овог драмтичног меча – 4:4!

 

Наредна два кола (V и VI)  су на програму 3. и 4. фебруара наредне године, у Суботици када ће домаћин бити кмф Шампион.