ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА КРАЈУ ГОДИНЕ ЗА ПАМЋЕЊЕ: Цветановић отишао из Новог Пазара!

Изненађујућа вест из Новог Пазара – успешна сарадња истоименог футсал клуба и тренера Владана Цветановића је завршена!

Некадашњи репрезентативац Србије је током играчке каријере нанизао шест шампионских пехара (четири са Економцем у Србији, а претходно по један са Марбом у Србији и Црној Гори и са Нишом у Савезној Републици Југославији), а потом још два на клупи Економца, пре него што се преселио у Нови Пазар. Мисија у овом клубу је трајала годину дана и у том периоду је ову екипу подигао са дна табеле и од борбе за опстанак довео је до средине табеле у Првој футсал лиги, као и до финала националног купа.

Узлет је настављен у актуелној сезони, пошто је Нови Пазар на крају јесењег дела на деоби другог места са Новом Пазовом, уз учинак од девет победа и по једног ремија (са Новом Пазовом) и пораза (од неприкосновеног Економца). Због тога велико изненађење представља информација да је утакмица против Смедерева пре десетак дана последња Цветановића на клупи овог клуба.

– Више нисам тренер Новог Пазара. Достигли смо максимум у оквиру капацитета које имамо и проценио сам да је ово прави тренутак да закључимо причу и да се вратим у Ниш. Једноставно, финансијска ситуација у клубу је таква да не омогућава да се поставе још веће амбиције. Наравно, остају сјајне успомене, најбољи резултати у историји клуба, који могу да буду подстрек за даљи рад. Имам само речи хвале за играче, управу и, уопште, све људе у клубу и у граду. Новом Пазару желим све најбоље, заиста мислим да тај клуб има потенцијал за више и надам се да ће бити у прилици да то потврди у наредним годинама – рекао је Цветановић за „Футсал Србију“.

На питање који је следећи потез у његовој тренерској каријери, за сада, нема конкретан одговор.

– За сада одмарам. Имам неке понуде, али ништа нисам одлучио. Видећу шта и како даље – закључио је Цветановић.

(Фото: Screenshot – YouTube)