IZNENAĐENJE NA KRAJU GODINE ZA PAMĆENJE: Cvetanović otišao iz Novog Pazara!

Iznenađujuća vest iz Novog Pazara – uspešna saradnja istoimenog futsal kluba i trenera Vladana Cvetanovića je završena!

Nekadašnji reprezentativac Srbije je tokom igračke karijere nanizao šest šampionskih pehara (četiri sa Ekonomcem u Srbiji, a prethodno po jedan sa Marbom u Srbiji i Crnoj Gori i sa Nišom u Saveznoj Republici Jugoslaviji), a potom još dva na klupi Ekonomca, pre nego što se preselio u Novi Pazar. Misija u ovom klubu je trajala godinu dana i u tom periodu je ovu ekipu podigao sa dna tabele i od borbe za opstanak doveo je do sredine tabele u Prvoj futsal ligi, kao i do finala nacionalnog kupa.

Uzlet je nastavljen u aktuelnoj sezoni, pošto je Novi Pazar na kraju jesenjeg dela na deobi drugog mesta sa Novom Pazovom, uz učinak od devet pobeda i po jednog remija (sa Novom Pazovom) i poraza (od neprikosnovenog Ekonomca). Zbog toga veliko iznenađenje predstavlja informacija da je utakmica protiv Smedereva pre desetak dana poslednja Cvetanovića na klupi ovog kluba.

– Više nisam trener Novog Pazara. Dostigli smo maksimum u okviru kapaciteta koje imamo i procenio sam da je ovo pravi trenutak da zaključimo priču i da se vratim u Niš. Jednostavno, finansijska situacija u klubu je takva da ne omogućava da se postave još veće ambicije. Naravno, ostaju sjajne uspomene, najbolji rezultati u istoriji kluba, koji mogu da budu podstrek za dalji rad. Imam samo reči hvale za igrače, upravu i, uopšte, sve ljude u klubu i u gradu. Novom Pazaru želim sve najbolje, zaista mislim da taj klub ima potencijal za više i nadam se da će biti u prilici da to potvrdi u narednim godinama – rekao je Cvetanović za „Futsal Srbiju“.

Na pitanje koji je sledeći potez u njegovoj trenerskoj karijeri, za sada, nema konkretan odgovor.

– Za sada odmaram. Imam neke ponude, ali ništa nisam odlučio. Videću šta i kako dalje – zaključio je Cvetanović.

(Foto: Screenshot – YouTube)