Internacional osvajač Futsal Kupa u Vojvodini

Sinoć je odigrano finale Futsal Kupa Vojvodine u maloj dvorani novosadskog Spensa.

kmf INTERNACIONAL Novi Sadkmf APA futsal Apatin    8:2 (4:1)

Mala dvorana SPENS-a. Novi Sad, gledalaca oko 100. Sudije FSV: Jocović Miloš, Radić Stefan i Tošić Vladimir /svi Novi Sad/, delegat FSV Čočić Sead.

Internacional: Tomić Slobodan, Celin Đorđe, Belović Aleksandar, Guberinić Veselin /kap./, Vulović David, Pantelić Miloš, Ilić Vladan, Nikolić Čedomir, Ljevaja Marko, i Bajić Slobodan. Trener: Damjanović Dejan.

APA futsal: Vuković Mladen, Vidaković Goran, Paunović Miroslav, Damjanović Nikola /kap./, Delić Strahinja, Kesić Aleksandar, Prole Vanja, Balog Nenad, Marčeta Slobodan, Danić Uroš, Marin Nemanja i Musulin Nemanja. Trener: Barać Đorđe.

 

Strelci: Guberinić Veselinu 1. i 14.min, Celin Đorđe u 17 / KU-10.m./ i 31.min, Nikolić Čedomir u 18.min, Vulović David u 29 i 32.min, i Bajić Slobodan u 40.min za Internacional, a Paunović Miroslav u 19.min, i Delić Strahinja u  22.minutu.

Žuti kartoni: Vidaković Goran u 13.min, Prole Vanja u 18.min, i Damjanović Nikola u 40.min /svi APA futsal/. Crvenih kartona nije bilo.

APA futsal Apatin – finalisti

Ako se zna da su se sastale ekipe iz prve i treće lige onda je jasno da je bila evidentna razlika u klasi ali na terenu nije bilo baš tako glatko… Apatinci su iznenađujuće ali zasluženo stigli u finale i bili su rešeni da skupo prodaju svoju kožu. Međutim, kvalitet i iskustvo novosadske ekipe je došao do izražaja u nastavaku meča.

Aktuelni reprezentativac Srbije Vladimir Milosavac nije igrao na ovoj utakmici, a sa tribina je među mnogim zvanicama bio i Goran Ivančić selektor seniorske futsal reprezentacije Srbije.

 

Uoči finalne utakmice, u predigri su se sastale dve selekcije sastavljene od četiri ekipe najperspektivnijih omladinskih igrača sa teritorije Vojvodine. Za prvu selekciju su nastupali igrači SAS-a i Šampiona iz Subotice, a za drugu Foruma iz Vršca i Letećeg Holanđanina. Nerešen rezulatat 2:2 je realan ishod ali može se reći da je omladinska liga već sada opravdala očekivanja…

Kapiten Internacionala Veselin Guberinić i generalni sekretar FSV Miodrag Cvijić

U poluvremenu finalne utakmice svoj talenat i želju su pokazali mlađi pioniri iz škole fudbala “Meridijana” iz Novog Sada i “Dvanaestica” iz Sremske Kamenice.

Mora se istaći da je mala poseta u dvorani bila jednini minus tokom ovogodišnjeg finala.

Za najboljeg golmana celokupnog Kup takmičenja, proglašen Vuković Mladen (APA futsal), a za igrača Celin Đorđe (Internacional). Obojica na poklon, dobila dres, poklon Zamenika komesara Čočić Seada, a poklone uručio Komesar za takmičenje FSV Obradović Milan. Poklon pakete sudijama utakmice, dar FSV, uručio Komesar za suđenje FSV – Bogdanov Zoran.

Internacional Novi Sad – osvajač futsal Kupa FSV za 2017/2018 sezonu

Poklon u vidu selekt lopti,obema ekipama, dar službenih lica koja su sudila, uručio Krsmanović Ognjen, zamenik načelnika gradske uprave za sport Novog Sada, srebrne medalje i diplome igračima i rukovodstvu kmf APA FUTSAL, uručio je predsednik komisije za Futsal FSV Malinić Željko, a pehar finalisti, uručio je direktor pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Župić dr Danijel.

 

Zlatne medalje  i diplome, igračima pobedničke ekipe i rukovodstvu kmf Internacionala uručili su: Ivančić Goran, selektor Futsal reprezentacije Srbije i pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Aranka Binder, a pehar pobedniku Kup-a, uručio je generalni sekretar FS Vojvodine Cvijić Miodrag.

 (Foto – arhiva FS Vojvodine)