ОПЕРАЦИЈА ЉУБЉАНА: Кувајт и Француска пун погодак, у Новиграду и Италија

Репрезентативци Србије броје ситно до одласка у Љубљану, где ће у уторак одиграти прву утакмицу Европском првенству у Словенији, против домаћина од 18 часова, уз директан пренос на „Спорт клубу“. Свакодневни рад у Новиграду, прожет тренинзима и састанцима, анализама сопствене игре (нарочито детаљи у вези одбране, понављање прекида) и ривала, биће завршен у недељу, за када је заказан полазак.

Када је реч о здравственом билтену, Владимир Милосавац ради пуном паром, док Милош Симић није у стопостотном тренингу са саиграчима због повреде. Није ни Стефан Ракић, који се повредио против Француза у среду, од када ради по издвојеном програму.

Данашњи тренинг, од 18 часова, репрезентација Србије одрадиће у месту Бује, пошто ће се у Новиграду састати Италија и Француска. Азури су синоћ стигли у хотел у којем бораве Орлови у овом граду у Истри.

Иза изабраника селектора Горана Иванчића су три припремне утакмице у којима нису примили гол – у Новој Пазови (2:0) и против Кувајта (6:0) и Француске у Новиграду. Последњи није био званичан, играо се по измењеним правилима (3:0 је било после три периода), али је био више него потребан Орловима, против још једног чесника ЕП.

– Играло се три пута по 12 минута, а кретали смо сваку трећину са по два бонус прекршаја. Тако су Французи у другој трећини имали два пенала са десет метара. Поред тога, још две прилике у тих 36 минута. Потом смо играли још два пута по четири минута, а у сваком од тих периода је један од ривала имао голмана-играча. Радује ме то што нисмо примили погодак, што је резултат и чињенице да смо се мало повукли назад. Не играмо баш оно што сам од почетка желео, али је ситуација таква, због броја спремних играча у овом тренутку. Не играмо оно што желимо, него оно што можемо у датој ситуацији – рекао је Иванчић.

(Репрезентативци Србије у дворани у Новиграду – фото: И. Гачић)