Иванчић пред ЕП: Борићемо се, с нама је све могуће!

(„Спортски журнал” је у свом „Магазину” девет страна посветио надолазећем Европском првенству у Словенији, презентовавши комплетне генералије такмичења, уз акценат на репрезентацију Србије и посебан шлагворт – „живу реч” кроз интервјуе са селектором Гораном Иванчићем и Слободаном Рајчевићем, рекордером по броју игара за Орлове. „Футсал Србија” вам дарује најзанимљивије детаље разговора с новосадским стручњаком, како лидер спортске штампе написа: „одвајкада модерних стремљења, кадрог да вас освоји на петопарцу познавањем градива и професорском елоквенцијом, господских манира испреплетаних с богатим репертоаром знања – уникатном личношћу на овдашњој футсал сцени”).

– Сви се надамо да ће Србија на ЕП у Словенији да покаже да четврто место из Београда 2016. није било случајно, ал’ реално – тешка је ситуација, имамо много повређених, нисмо у форми, иако смо утакмице с Кувајтом и Француском одиграли одлично. Даћемо све од себе да направимо искорак руковођени искуством: у футсалу је све могуће, али сагледавши комплетну слику… Желимо, наравно, да будемо међу најбољих четири, никад се не зна – можда одлучи једна лопта, сетите се Симићевог гола у Београду Украјини – истакао је Горан Иванчић у разговору за „Спортски журнал”.

Шпанија и Русија су фаворити за злато, Португал је увек у завршници, без обзира што све зависи од једног играча

Селектор је повукао и паралелу на бајку од пре две године:

Аца Ковачевић нам је из „Арене” оставио задатак: Србија је заслужено била четврта, остваривши највећи успех у историји. Сад је све другачије: нов тим, не играмо на домаћем паркету, али – трудићемо се да се прикажемо у што лепшем светлу.

Иванчић је говорио и о жребу и противницима – Словенији и Италији:

– Кад сте у трећем шеширу сваки жреб је тежак. Не треба сметнути са ума: из првог смо могли да извучемо Шпанију, Русију, Португал, тако да не можемо да будемо незадовољни. Надам се да ћемо да наставимо традицију са Словенијом и победимо их и по трећи пут у првој утакмици на ЕП. Нисам баш уверен да ће умети да изнесу притисак.

Командант Орлова се не плаши да ће судије да буду наклоњене домаћину континенталне смотре, упркос…

– Ником није у интересу да домаћин рано испадне. ЕП је велико такмичење, сигуран сам да судије неће да пресуде. Припремамо, наравно, играче и на тај фактор, имаћемо пре првенства састанак и са арбитрима.

Следи и последњи рапорт из табора репрезентације:

– Играчи су прилично ровити, Ракић је последњи осетио бол. Физичка спрема нам је проблем: Милосавац и Симић су, такође, били повређени. Изостанком Аксентијевића и Перића на премијери „тањи” смо за две измене, верујем да ће Момчиловић између статива да буде на висини задатка.

ДОГОВОР МЕДАЉУ ГРАДУ: Тајм аут Орлова Фото: Игор Гачић

Пре првенства сматрао сам да изненађење може да буде Француска, али после утакмице с њима – делују ми неубедљиво. Са Украјином се никад не зна

У селекторовом фокусу је и други меч са Италијом, уз оптимизам – кад је Економац недавно надвисио Пескару, што не би и Србија Азуре?!

– Бићемо јачи за Микија и Перкета, под мањим притиском него на премијери. Можемо да победимо сваког…

Иванчић признаје да упркос напорима није успео да доведе игру Србије на жељени ниво:

– Ту ми је највеће разочарање! Покушавали смо многе ствари, али због физичке спреме и броја играча морамо да се вратимо неколико корака уназад.

Европско првенство од играча би могли да обележе наш Коцић, игра добро у Русији и, наравно, Рикардињо својим потезима

На крају, открива шта би му у Љубљани задовољило апетите:

– Најпре, да прођемо групу! Деси ли се то, укрстићемо с Русијом или Казахстаном, сребрним и бронзаним на прошлом ЕП. Борићемо се, с нама је све могуће!