ОПЕРАЦИЈА ЉУБЉАНА: Без Коцића на тренингу, Иванчић са пехаром, Перић и Рикардињо

Квалитетан сан пред велики дан. Репрезентативци Србије су у добром расположењу отишли на одмор, пошто су вечерас одрадили други тренинг од јучерашњег доласка у Љубљану из Новиграда, у дворани „Стожице“.

На терену је било 13 од 14 играча. Према информацијама из стручног штаба, сви су спремни за дуел са Словенијом, сутра од 18 часова (директан пренос на телевизији „Спорт клуб“), проблема са повредама више нема, али је све забринуло стање једне од главних звезда нашег тима Младена Коцића.

Капитен репрезентације Србије на сутрашњој утакмици биће Слободан Рајчевић.

Упечатљиво је било његово одсуство, које је, срећом, превентивно, пошто се не доводи у питање његов наступ у утакмици у којој ће наш национални тим бити и више него ослабљен неиграњем капитена Марка Перића и голмана Миодрага Аксентијевића због картона из квалификација.

– Имао сам главобољу и мучнину и зато нисам могао да тренирам. Међутим, то не треба никог да брине, мој наступ није доведен у питање, нити ћу да дозволим да се тако нешто деси. Спреман сам за велику борбу која нас очекује – нагласио је Коцић у разговору за „Футсал Србију“.

Подршку Орловима пружа генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, а на утакмици против Словеније бодриће их и председник Славиша Кокеза.

Раније данас, селектор Горан Иванчић и капитен Марко Перић су имали додатне обавезе и, како наглашавају, задовољство, пошто су са колегама из осталих 11 репрезентација, учесника ЕП, били на располагању медијима у дворани „Стожице“. Једна од главних „звезда“ је био трофеј намењен шампиону, а прилику да се сликају заједно искористили су Марко Перић и Рикардињо. Пре једне деценије, на ЕП у Порту 2007, били су звезде у успону, а данас су они од којих се, са правом, очекује да потврде зашто је футсал магична игра.

А, на свечаној вечери делегацију Србије су представљали тим менаџери Игор Гачић и Немања Николић. На фотографији су у друштву легенде словеначког фудбала и промотера овог ЕП Миленка Аћимовића.

(фотографије: И. Гачић и приватна архива)