OPERACIJA LJUBLJANA: Bez Kocića na treningu, Ivančić sa peharom, Perić i Rikardinjo

Kvalitetan san pred veliki dan. Reprezentativci Srbije su u dobrom raspoloženju otišli na odmor, pošto su večeras odradili drugi trening od jučerašnjeg dolaska u Ljubljanu iz Novigrada, u dvorani „Stožice“.

Na terenu je bilo 13 od 14 igrača. Prema informacijama iz stručnog štaba, svi su spremni za duel sa Slovenijom, sutra od 18 časova (direktan prenos na televiziji „Sport klub“), problema sa povredama više nema, ali je sve zabrinulo stanje jedne od glavnih zvezda našeg tima Mladena Kocića.

Kapiten reprezentacije Srbije na sutrašnjoj utakmici biće Slobodan Rajčević.

Upečatljivo je bilo njegovo odsustvo, koje je, srećom, preventivno, pošto se ne dovodi u pitanje njegov nastup u utakmici u kojoj će naš nacionalni tim biti i više nego oslabljen neigranjem kapitena Marka Perića i golmana Miodraga Aksentijevića zbog kartona iz kvalifikacija.

– Imao sam glavobolju i mučninu i zato nisam mogao da treniram. Međutim, to ne treba nikog da brine, moj nastup nije doveden u pitanje, niti ću da dozvolim da se tako nešto desi. Spreman sam za veliku borbu koja nas očekuje – naglasio je Kocić u razgovoru za „Futsal Srbiju“.

Podršku Orlovima pruža generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, a na utakmici protiv Slovenije bodriće ih i predsednik Slaviša Kokeza.

Ranije danas, selektor Goran Ivančić i kapiten Marko Perić su imali dodatne obaveze i, kako naglašavaju, zadovoljstvo, pošto su sa kolegama iz ostalih 11 reprezentacija, učesnika EP, bili na raspolaganju medijima u dvorani „Stožice“. Jedna od glavnih „zvezda“ je bio trofej namenjen šampionu, a priliku da se slikaju zajedno iskoristili su Marko Perić i Rikardinjo. Pre jedne decenije, na EP u Portu 2007, bili su zvezde u usponu, a danas su oni od kojih se, sa pravom, očekuje da potvrde zašto je futsal magična igra.

A, na svečanoj večeri delegaciju Srbije su predstavljali tim menadžeri Igor Gačić i Nemanja Nikolić. Na fotografiji su u društvu legende slovenačkog fudbala i promotera ovog EP Milenka Aćimovića.

(fotografije: I. Gačić i privatna arhiva)