ГОРАН ИВАНЧИЋ ИЗМЕЂУ ДВЕ УТАКМИЦЕ НА ЕП: Бод заслужен, Италија је фаворит

Велики бод, после свега виђеног, освојила је репрезентација Србије против Словеније на отварању Европског првенства у Љубљани, у оквиру првог кола Групе А. Селектор Горан Иванчић због тога није могао да сакрије осмех.

– Велики притисак је био на нама, због самог отварања ЕП, пуне дворане, али и још већи на играче Словеније због домаћег терена. Доста је било нервозе. После свега, прегрмели смо и Словенци и ми прво коло и сада све иде својим током, имамо шансе и једни и други. Срећа нас је погледала – заслужено, нерешено је најправеднији исход – рекао је Иванчић.

Он је нагласио да је очекивао већи притисак ривала.

– Играли смо ослабљени из познатих разлога и са мање измена, а изненађен сам што је била смањена ротација ривала, очекивао сам да ће нас више притиснути, да ће бити снажнији ритам.

На конференцији за медије после утакмице предводник нашег националног тима је упитан о томе да ли је задовољан суђењем, на шта је одговорио да не постоји никаква замерка.

– И пре почетка ЕП је било питања о суђењу, шта може да се очекује. Апсолутно нисам сумњао да ће бити праведно. Ово је велико такмичење. Могу да се десе грешке, али нема намере.

Следи дуел са Италијом, у четвртак од 20.45 часова, последњи за Орлове у Групи А (директан пренос на телевизији „Спорт клуб“).

– Италија је велики фаворит, али ћемо и ми бити јачи повратком два битна играча, Перића и Аксентијевића. Марко веома много значи јер са њим у екипи не пада цео терет на Коцића и Рајчевића. Најважније је да опоравимо екипу, да се што боље припремимо. Радили смо анализу, знамо их – нагласио је Иванчић.

Резултате, извештаје и табеле свих утакмица на ЕП можете да погледате овде.