ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА: Победа Новосађана на отварању пролећне полусезоне

Европско првенство у Словенији је иза нас – Португал је првак, Рикардињо прва звезда, Србија је заустављена у четвртфиналу, а Коцић нашао место међу најбољим појединцима турнира. После свих тих узбуђења, у центру пажње су поново домаћа такмичења.

Пролећна полусезона у шампионату Србије отворена је утакмицом у Новом Саду. Интернационал је вечерас савладао Пирот резултатом 6:2 (3:0), па је тако уписао прве бодове после четири узастопна пораза, у другој половини новембра и првих десет дана децембра прошле године. Пирот је био нешто успешнији у поменутом периоду, пред зимску паузу (освојио је два бода), али на победу чека још од средине октобра и мораће најмање до следећег викенда, када у овај град стиже ФОН.

Стрелци за домаћина су били Губеринић у 9, Бодоњи у 10, Милосавац у 17. и 25, Поповић у 30. и Маројевић у 40. минуту, док су гости избегли тежи пораз захваљујући головима Станковића у 38. и 40. минуту.

У дербију 12. кола, у суботу од 21 час у дворани „Шумице“, састаће се ФОН и Нова Пазова, док су остале утакмице на програму у недељу и понедељак. Комплетан распоред са службеним лицима можете да погледате овде.

Друга футсал лига је почела тријумфом Пожаревца над Пут инжењерингом – 8:1 (2:0), док су по бод у 12. колу освојили Врање и Металац Колорадо – 4:4 (3:2). Остале утакмице су на програму у недељу и понедељак.