САС победник омладинске лиге Војводине

Завршена је омладинска Футсал лига ФС Војводине. Победник овог премијерног такмичења у футсалу је кмф САС из Зрењанина.

Иако је учешће у овом пионирском подухвату прихватило само четири клуба, ипак је учињен велики помак у развоју и промоцији футсала у Војводини…

Домаћин и одличан организатор завршног турнира је био Форум из Вршца. Спортски центар „Милениум“  је био идеално место за два завршна кола утакмица омлединске Футсал лиге Војводине. Пред око 200-250 гледалаца приказан је одличан и ефикасан футсал.

кмф Летећи Холанђанин ВРБАС

Победник Футсал лиге Војводине је екипа кмф „САС“ из Зрењанина. Друго место заузели су футсалери клуба малог фудбала „ЛЕТЕЋИ ХОЛАНЂАНИН“ из Врбаса, а треће  кмф  „ФОРУМ“ из Вршца. По завршетку свих утакмица, заменик комесара за такмичење Футсал лиге Војводине Чочић Сеад уручио је пехаре за три првопласиране екипе, дипломе за сваког играча и члана руководства, а поклон лопту за најбољег играча уручио је Арђељан Зорану из победничке екипе, иначе играчу Србобрана, и футсал репрезентације Србије У18.

Клуб малог фудбала Форум, тренутно друголигаш, је био одличан организатор, па је на крају приређено и „треће полувреме“ за све играче свих екипа и руководстава.

Пошто је завршено и такмичење на ФСР Западне Србије, где су две првопласиране екипе биле победник кмф Металац Колорадо из Горњег Милановца, а другопласирани тим кмф Економац из Крагујевца, очекује се да ФСС одреди место и термин одигравања завршнице за футсал првака Србије у омладинској конкуренцији.

 

Познати су и парови полуфиналних утакмица:

кмф САС (Зрењанин) – кмф Економац (Крагујевац), и

кмф Металац Колорадо (Горњи Милановац) – кмф Летећи Холанђанин (Врбас).

 

На потезу је ФС Војводине, јер ово такмичење ће сигурно бити масовније на јесен када се очекује више футсал клубова па се мора помоћи око трошкова службених лица и превоза… Поред Саса, Летећег Холанђанина и Форума /кмф Шампион из Суботице је напустио такмичење/ очекује се да млађе категорије покрену и Интернационал из Новог Сада, Деус футсал из Сремске Митровице, а Хајдук из Куле и Србобран већ имају поприличан број млађаних футсалера…

 

(Фото:  Архива ФСВ)