ФУТСАЛ ЛИГЕ СРБИЈЕ: Сигурни Новопазарци, Ивањица и Винтер спорт воде друголигаше

Десет чланова српских лига у недељу је било на терену, а гостујући тим није поражен једино у Блацу.

У првој данашњој утакмици у оквиру 12. кола националног шампионата, пред око 300 гледалаца, РБ је пропустио прилику да у Ваљево однесе цео плен на дебију Владана Цветановића на клупи Јастрепца – 2:2. Гости су преокренули резултат преко Виторовића у 24. и Ранисављевића у 31. минуту, али је изједначење донео Вулетић из пенала са 10 метара у 39. минуту. Исти играч је био стрелац и првог гола на овом сусрету, у 13. минуту.

У другој такмици дана у Првој футсал лиги, Нови Пазар је наставио серију победа, пошто је био убедљив против екипе Само право – 4:0 (2:0), головима Елдина Реџовића, Садовића, Танасковића и Кнежевића. То је осма победа заредом овог клуба, којом је искористио јучерашњи пораз Нове Пазове од ФОН-а у Београду (4:9) и осамио се на другом месту табеле. Са друге стране, екипа Само право је уписала четврти узастопни пораз.

Претходно, у првој утакмици 12. кола, у петак, Интернационал је савладао Пирот у Новом Саду са 6:2, док су сутра на програму преостале две утакмице, у Сремској Митровици и Нишу.

Занимљиво је било данас и у Другој футсал лиги. Прво је Форум срушио Сопот у Вршцу – 6:4 (4:0), а потом је домаћин славио у веома занимљивом дуелу у Ивањици – 4:3 (1:2). Српска је пала головима Вукашиновића у 11, Маричића у 21. и 38. и Николића у 29. минуту, док су стрелци за београдски клуб били Перишић у 18. и 24. и Мајсторовић у 18. минуту.

Овом победом је Ивањица стигла до врха табеле, а убрзо им се прикључила екипа Винтер спорта. Нишлије су победиле САС на домаћем терену са 5:2 (3:2). Стрелци су били Миљковић у 10. и 18, Крстић у 20, Јанковић у 33. и Милош Ђорђевић у 39. минуту, док је голове за Зрењанинце дао Делић у 18. и 20. (пенал са 10 метара) минуту.

Претходно, победу је уписао и Пожаревац, против Пут инжењеринга – 8:1 (2:0),  док су по бод освојили Врање и Металац Колорадо – 4:4 (3:2). У последњој утакмици 12. кола, сутра у Београду, састају се Економист и Викинг.

(Насловна фотографија: детаљ са утакмице између Форума и Сопота – извор: Facebook.com/KMFSopot)