ПРВА ФУТСАЛ ЛИГА: Победили ФОН и РБ, по бод за Само право и Смедерево

По једна победа домаћина и гостију и реми у утакмицама којима је данас комплетирано 13. коло Прве футсал лиге.

Сва три бода из Пирота однео је ФОН – 2:1 (0:0). Домаћин је тако наставио низ без победе и десето коло заредом (три ремија и седам пораза у том периоду), док су Београђани потврдили да се неће одрећи борбе за друго и треће место пред плеј-оф док год постоји шанса да то остваре, иако су Нови Пазар и Нова Пазова значајно одмакли током јесење полусезоне.

У Ваљеву се радовала екипа РБ-а и задржала место у горњој половини табеле. Изабраници Радета Беговића су савладали Деус футсал резултатом 4:2 (3:1). Стрелци су били Алексић у 10, Виторовић у 10, Миловановић у 16. и Пајић у 29. минуту за РБ, а Миражић у 20. и Симић у 29. минуту за екипу из Сремске Митровице. Гости су средином другог полувремена остали без Тришића због другог жутог картона, па су имали играча мање два минута. А, главобољу за домаћина је представљала повреда скочног зглоба капитена Ранисављевића већ у 10. минуту, због чега се није враћао на терен, као ни играч гостију Јовановић, због повреде носа у 37. минуту.

У узбудљивој утакмици у дворани на Бањици домаћин је пропустио прилику да у последњем минуту дође до преокрета и сва три бода први пут после више од три месеца, пошто није искористио пенал са 10 метара после шестог прекршаја гостију – 3:3 (2:3). Голове за Само право су дали Мандић у 16, Денић у 20. и Ђуричић у 24. минуту, док је двоструки стрелац за Смедерево био Рамадани, у 10. и 18. минуту, а један погодак је дао Филиповић, у 14. минуту.

У петак су тријумфовали Економац и Интернационал, а у суботу Нова Пазова.

(Детаљ са утакмице Само право – Смедерево. Фото: А. Пековић)