МАЛИ ПАРКЕТ: У Палежу се „пале” на виши ранг, десетка Чачана и контра-мина Нишлија у Мајданпеку

Зимска идила, снежне чаролије и „дебели” минус, много су лепши с кратким и срцу блиским предахом: у топлим дворанама, уз мајсторије на петопарцу.

Отуд, љубитеље футсала силно је обрадовао наставак борбе за бодове, сложићете се – са акцентом на најбољи, прволигашки караван, новоформирано јединствено друголигашко такмичење (испоставило се као пун погодак) и – мали паркет: вазда занимљив и пријемчив оку.

Прву пролећну шетњу кроз све четири групе Треће лиге почињемо с причама из главног града – дербијем у Обреновцу: Палеж је с „банком” надвисио Футсал Коњарник (10:6) и показао да ће, ипак, бити најозбиљнији ривал Колубари за пласман у виши ранг.

Фешту у граду на Сави украсили су – гледаоци (никад више!) и голеада: предњачио је Жељко Грујичић, аутор чак четири поготка, дупло више од рођеног брата Срђана. Мрежу квалитетног ривала затресли су још и Доцић (2), Стефановић и Јовановић, док су стрелци за тим тренера Зорана Жигића, популарни „Капелов вртић”, били Петровић и Вићић (по 2), Љујић и Радојчић.

Спектакуларни меч пун преокрета обележило је и искључење капитена Футсал Коњарника Витомира Петровића: при резултату 7:5 бурно је реаговао на судијску одлуку

Колубара је као домаћин оправдала улогу фаворита против Бањице, највише захваљујући егзекуторима: Живковићу (2), Лазаревићу, Перишићу и Чадиковском, док су код гостију, с почетним капиталом, бољи од осталих били двоструки стрелац Радосављевић – Лазић и Марковић.

Разлог за задовољство имају и у Интелектуалцу, силном на гостовању Грочанском, на крилима Нумановића, Радомировића (по два поготка) и Јанковића, уз напомену да су част домаћина сачували Павловић и Пауновић.

У Врчњакој Бањи, судећи по презентованом видео клипу, показали су да обожавају омиљени спорт обрадивши легендарну песму „’Ајде, Јано”, додавши „футсал да играмо”. Велико браво за идеју!

Иначе, Олимп је на Западу „попио” седмицу од Златара 033; са истоветним голгетерским салдом зачињеним успехом могу да се подиче и Партенон и Рашка, Борац је против Жупског рубина био двоцифрен, док Економац 2, с максималним учинком, није имао проблема против „фењераша” Флеша.

У одложеној утакмици 10. кола Борац и Олимп су ремизирали јуче у Чачку – 3:3

СВЕ БОЉИ УЗ НАЈБОЉЕГ: Играчи Радничког са Младеном Коцићем Ципијем Фото: Фејсбук

Раднички се славодобитно вратио у Ниш из Мајданпека: допринос блиставој партији дали су стрелци Стојановић (2), Васић, Тасић и Гоцић; у домаћем тиму, с просутим вођством од 5:3, најзапаженији су били Цанић (три гола и аутогол), Алексовски и Балановић.

Госте је по завршетку дуела дочекало непријатно изненађење: испуштене гуме на комбију, али су пријатељи из Минерса одмах прискочили у помоћ и показали да уз спорт искључиво иде другарство, никако недолично понашање осионих појединаца.

МАЈДАНПЕК ИМА БУДУЋНОСТ: Првотимци Минерса са наследницима Фото: Фејсбук

Лидер Зуфо је због временских услова одложио утакмицу у Бору, што је искористио Лесковац и тријумфом против Академца приближио се Бујановчанима на само три бода. Изненађење кола на Истоку је, свакако, славље екипе Беле цркве на страни против БСК-а.

Овог викенда наставља се првенство и на војвођанским паркетима, на почетку одмах посластица: дуел претендената на виши ранг – Бечеја 2003. и Круне


ТРЕЋА ЛИГА – ВОЈВОДИНА

ТАБЕЛА: Бечеј 2003 30, Круна 28, Мићко тренд 22, Србобран, Тиса 21, Краљевићево 18, Летећи Холанђанин 14, АПА футсал 12, Хајдук 9, Сомбор, Пчиња 6, Танго (-3) 5 бодова.

Парови 12. кола:

Пчиња – Танго, Бечеј 2003 – Круна, Краљевићево – Тиса, Србобран – Летећи Холанђанин, Мићко тренд – АПА футсал, Сомбор – Хајдук.


ТРЕЋА ЛИГА – БЕОГРАД

Резултати седмог кола:

Палеж – Футсал Коњарник 10:6, Грочански – Интелектуалац 2:5, Колубара – Бањица 5:3.

ТАБЕЛА: Колубара 18, Палеж 16, Футсал Коњарник 13, Интелектуалац 9, Грочански 3, Бањица 2 бода.

Парови осмог кола:

Интелектуалац – Палеж, Бањица – Грочански, Футсал Коњарник – Колубара.


ТРЕЋА ЛИГА – ЗАПАД

Резултати 12. кола:

Економац 2 – Флеш 6:2, Партенон – Косјерић 7:6, Златар 033 – Олимп 7:2, Крагујевац 2011 – Рашка 3:7, Борац – Жупски рубин 10:6.

ТАБЕЛА: Економац 2 36, Рашка 26, Борац 23, Златар 033 (20), Косјерић, Олимп 14, Жупски рубин, Партенон 12, Крагујевац 2011 11, Флеш 4 бода.

Парови 13. кола:

Борац – Економац 2, Жупски рубин – Крагујевац 2011, Рашка – Златар 033, Олимп – Партенон, Косјерић – Флеш.


ТРЕЋА ЛИГА – ИСТОК

Резултати 10. кола:

Минерс – Раднички 2010 5:6, Академац – Лесковац 3:5, БСК – Беле цркве 2:5, Ниш 92 – Економист 3:0, Бор – Зуфо – одложено.

ТАБЕЛА: Зуфо (-1) 27, Лесковац 24, БСК 19, Раднички 2010 16, Бор (-1), Беле цркве 13, Минерс 10, Академац 7, Ниш 92, Економист 6 бодова.

Парови 11. кола:

Академац – Минерс, Зуфо – Раднички 2010, Лесковац – БСК, Беле цркве – Ниш 92, Економист – Бор.


У Регионалној лиги Запад, после девет одиграних кола, први је Опленац (24) након победе на гостовању Шљивићима (7:5), са три бода више од Безбедности 192, поражене у Ваљеву од ПП 192 из Пријепоља (0:2)

 

У Регионалној лиги Исток, после 10 одиграних кола, Тимок 2013. је победом на гостовању Бабушници 2011 (3:1) са три бода више преузео челну позицију од Алексинца 2015 (одложио утакмицу са Задругаром 2017)