ПРВА ПРОВЕРА СРБИЈЕ ПОСЛЕ ЕП: У Португал путују и Мутавџић, Краснић, Крстић, Весић и Радин

Репрезентација Србије почиње нови циклус, после Европског првенства у Словенији, где је стигла до четвртфинала, следеће недеље у Португалу, а селектор Горан Иванчић је саопштио списак играча који ће одмерити снаге са актуелним прваком нашег континента.

У односу на турнир у Љубљани, позвано је пет нових играча – Милан Мутавџић (Нови Пазар), Урош Краснић (Нова Пазова), Стефан Крстић (Дунареа 2005 Калараши), Владан Весић и Кристијан Радин (Мостар СГ Стаклоград). У првом у низу јаких тестова прилику ће добити и голмани Немања Момчиловић (Економац) и Јаков Вулић (Нова Пазова), као и следећи играчи: Слободан Рајчевић, Денис Рамић, Никола Матијевић (Економац), Андрија Станковић (ФОН), Марко Перић (Наполи, Италија), Стефан Ракић и Милош Симић (Информатика, Румунија).

Када је реч о репрезентативцима који су учествовали на ЕП, на овој акцији због клупских обавеза неће бити голмана Миодрага Аксентијевића и његовог саиграча Младена Коцића (Тјумен, Русија), затим двојца из Либана Драгана Томића (Банк ов Бејрут) и Марка Радовановића (Луејзи), као ни Владимира Милосавца (Интернационал), који се опростио од националног тима. Такође, због клупских обавеза, неће бити Јована Лазаревића, првотимца Марибора.

Прву утакмицу у Синешу наш национални тим одиграће 3. априла од 19.15 часова, а дан касније ће се са Португалом састати од 18. Репрезентативци Србије ће се окупити у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови 1. априла и следећег дана ће отићи у Португал, где ће бити смештени у месту Вила Нова де Санто Андре.