КУП РУМУНИЈЕ: Пехар не мења власника – Симић и Ракић са Информатиком славили на пенале!

Историја се понавља: Информатика је поново освојила Куп Румуније победом у репризи прошлогодишњег финала против највећег ривала и актуелног шампиона – Аутобергамо Деве.

Печат слављу клубу из Темишвара у феноменалној утакмици, после 6:6 након 40 минута, мирних мрежа у продужецима и бољег извођења пенала дао је тандем српских репрезентативаца: капитен Милош Симић и Стефан Ракић!

Фајнал-фор, одигран у среду и четвртак у Мијаркуреи Ћук, у источној Трансилванији, даривао је нашим источним комшијама квалитетан футсал и сијасет узбуђења. Нарочито у завршној представи!

Аутобергамо Дева је водила 5:3, али онда је Милош Симић „убацио у брзину” и режирао преокрет, головима за 4:5 и 6:5, други, занимљиво, главом (прославио га пливајући по паркету)!

Првак и актуелни лидер је успео да изједначи, у продужетку је Симић промашио чак и пенал са 10 метара, да зло буде веће – искључен је и одлични Савио (двоструки стрелац, такође, уз Фелипеа Манчу), али… О пехару су одлучивали ударци са шест метара!

Челичније живце, занимљиво – баш као и прошле године у Темишвару, имали су играчи Информатике, да истакнемо – блистао је и феноменални голман Влад Јанчу, коцкао се бирајући стране и био успешан зауставивши два хица, други, можда, „ни крив ни дужан”.

За „вјеки вјеков”: стрелци за победника били су Данијел, Ракић, Илас и Симић (промашио само Деко), слика за незаборав: капитен је погодио у петој серији и пет минута касније, у севдаху, подигао вредан пехар!

Futsal LIVE: Final Four Cupei României | Informatica Timișoara – Autobergamo Deva

Futsal LIVE: Final Four Cupei României | Informatica Timișoara – Autobergamo Deva

Geplaatst door Futsal Romania op donderdag 29 maart 2018

Иначе, Аутобергамо Дева је у полуфиналу савладала Империјал Вет (2:1), док је Информатика била боља од Политехнике Јаши (4:3).

Знате ли ко је и у том сусрету био најбољи? Милош Симић, наравно, двоструки егзекутор, за копље голгетерски расположенији од Фелипеа Манче и Дека. Први погодак је постигао, баш као и у финалу, главом (за 3:0), други „катапултом” са пет метара (за 4:2)!

Futsal LIVE: Final Four Cupei României | Poli Iasi – Informatica Timisoara

Futsal LIVE: Final Four Cupei României | Poli Iasi – Informatica Timisoara

Geplaatst door Futsal Romania op woensdag 28 maart 2018

Насловна: Славље Информатике Фото: Фејсбук