ФСВ: Пчиња хит пролећног дела у Војводини

Каравуково је место у општини Оџаци, у средње-бачком округу. Од ове сезоне је постало познато и због футсал тима који носи назив „Пчиња“, и ређа победе у футсал лиги Војводине…

Назив је потекао од Пчињског округа одакле су се доселили садашњи житељи у Каравукову и околини. КМФ Пчиња из Каравукова је основана 28. августа 2017. године, а иницијатори су били неколицина пријатеља и заљубљеника у футсал. Оснивачи су Бојан Николић (председник), Цветковић Ненад , Новковић Данијел (секретар) и Богдановић Богдан који сада и чине и управу клуба, уз Александра Бајића и проф. Др Николић Ивицу.

Јесењи део сезоне је био иако резултатски лош, а потез који је препородио клуб је био ангажман Марка Новаковића – Монтеле из Врбаса, на место шефа струке – бившег играча Летећег Холанђанина, Економца, Железареца (Скопље), Бечеја, САС-а и Деуса.

Уз пет – шест атрактивних појачања на зимском прелазном року – Марко Живкуцин , Марко Ђуровић, Душан Врачевић, Немања Зец , Дејан Црњански и Бојан Бранковић комплетиран је солидан играчки кадар за наставак сезоне.

Уз појачања ту су и староседеоци – Ненад Цветковић, Бојан Николић, Милан Цветковић, Бранко Јовчић, Радован Миленковић, Милош Стојановић, Богдан Бубањ, Слободан Бањац, Душан Дражић,  Бранислав Смиљковић, Никола Милтеновић и Давид Данилов.

Агилни председник уз то и главни финансијер је Николић Бојан – Пакула, а ту су још и спонзори и пријатељи клуба – ресторан „Мерак“, Едуконс, кафе „Центар“, кафе „Багатела“, кафе „Пикассо“, фирма Златановић, пилана „Чонке“, ресторан „Кеки“, ЈКП Услуга Оџаци, и СПЦ Оџаци…

У пролећном делу редом су падали новосадски Танго 7:1, Сомбор 3:7, Нови Сад 6:1, Мићко Тренд 1:4, и Тиса 7:1!

На реду је и дерби меч са искусном екипом Србобрана, дужником од јесенас када су србобрнаци славили убедљиво са 1:7 у СПЦ Оџаци.

Амбиције Пчиње су да ову сезону заврши при врху табеле а наредне сезоне да нападне сам врх и буде првак Војвођанске футсал лиге што би значило пласман у јединствену Другу футсал лигу ФСС.