СРБИЈА У ПОРТУГАЛУ: Домаћин бољи и у другој утакмици

Репрезентација Србије је доживела други пораз на гостовању у Португалу. Јуче је актуелни првак Европе победио резултатом 3:2, а данас је наш национални тим дао гол мање – 3:1 (1:0).

Домаћин није мењао листу стрелаца, већ су се редом, као и у уторак, само у различитим минутима, уписали Бруно Коељо у 18, Андре Коељо у 22. и Фабио Сесилио у 29. минуту, док је једини гол за Србију дао Денис Рамић у 36. минуту.

У другој утакмици, због повреде, није играо Марко Перић, па је капитенску траку преузео Милош Симић.

По за сада познатом распореду за 2018, наредне провере за квалификације за Светско првенство, које их очекују у следећој години, Орлови ће имати у Москви против Русије, бронзане са ЕП у Љубљани, у септембру, али је могуће да ће се окупити и у јуну, када би ривал могла да буде Македонија.

Кристијан Радин, Страхиња Петров и Никола Матијевић су стекли велико искуство на гостовању у Португалу (фотографије: И. Гачић)

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

ПОРТУГАЛ – СРБИЈА 3:1 (1:0)

СТРЕЛЦИ: 1:0 Бруно Коељо у 18, 2:0 Андре Коељо у 22, 3:0 Фабио Сесилио у 29, 3:1 Денис Рамић у 36. минуту. ДВОРАНА: у Синешу. СУДИЈЕ: Петар Радојчић (Србија) и Мигел Кастиљо (Португал). ТРЕЋИ СУДИЈА: Луис Фернандес (Португал).
ПОРТУГАЛ: ВИТОР УГО (голман), ФАБИО СЕСИЛИО, ТЈАГО БРИТО, БРУНО КОЕЉО, МАРСИО, Андре Коељо, Коељо, Афонсо, Нилсон, Марио Фреитас, Мигел Анжело, Ерик, Туња, Бебе (голман, капитен). Селектор: Жорж Браз.
СРБИЈА: ЈАКОВ ВУЛИЋ (голман), СТЕФАН РАКИЋ, ДЕНИС РАМИЋ, НИКОЛА МАТИЈЕВИЋ, МИЛОШ СИМИЋ (капитен), Андрија Станковић, Милан Мутавџић, Владан Весић, Кристијан Радин, Стефан Крстић, Страхиња Петров, Урош Краснић, Мирослав Стефановић (голман). Селектор: Горан Иванчић.