ТРОФЕЈНИ СТРУЧЊАК У ЧЕШКОЈ: Божовић тренер Славије из Прага

Иван Божовић, међу српским љубитељима футсала познат као тренер шампионског Економца (2004-2014, пет титула и два купа), нови је шеф струке Славије из Прага!

Трофејни стручњак на клупу чешког великана стигао је на препоруку команданта из прошле сезоне – Ненада Вељковића, Нишлије који ће убудуће да му асистира и покуша да оживи играчку каријеру.

– Желим да од Славије створим велики европски клуб. Радујем се доласку у Праг и верујем да ћу да будем успешан као и у претходним срединама у којима сам радио. У чешкој лиги има много играча светске класе и сигуран сам да ће да буде још боља у наредним годинама – изјавио је Божовић на представљању.

Рођени Златиборац у биографији има податке за поштовање: са Економцем је пет пута догурао до елитне рунде УЕФА Футсал купа, није му се дало и на фајнал-фор, непремостиве препреке били су Бенфика, Каират, Динамо из Москве и Интер Мовистар.

Значајан траг по неочекиваном разлазу с Крагујевчанима оставио је у Македонији: са Железарецом је два пута био шампион, у елитној рунди УЕФА Футсал купа освојио је шест бодова и поклекао једино пред Пескаром. Извесно време водио је и Велес, од 2016. је, иначе, селектор најјужније републике бивше Југославије.

Иван Божовић је дошао на препоруку Ненада Вељковића, чијим смо радом и нарочито напретком у игри били задовољни, али ценимо његову самокритичност и верујемо да ћемо у новом саставу бити бољи од шестог места (Данијел Колман, председник Славије)

Проверени тренер је у опширном интервјуу за клупски сајт истакао:

– Пратим чешки футсал годинама. Пре свега Хрудим, против кога сам и играо са претходним клубовима у оквиру УЕФА Футсал купа. Са репрезентацијом Македоније борио сам се са Чешком на турниру у Казахстану за одлазак на ЕП у Словенији, али… Погледао сам, иначе, снимке свих Славијиних мечева из претходне сезоне.

Подсетимо, црвено-беле је у четвртфиналу плеј-офа зауставио градски ривал – Спарта!

– Разочаран сам што већина играча није показала много више жеље да се бори за победу у серији. Неприхватљиво за мене! Уколико желе да завреде дрес тако познатог клуба, морају да раде много више. Спарта у овом тренутку има већи индивидуални квалитет, то је и пресудило да се пласира у полуфинале.

Божовић је објаснио и како би волео да Славија игра:

– Агресивно, са брзим преласком у напад! Модеран, динамичан футсал, занимљив за публику. Циљ нам је да напунимо дворану.

Осврнуо се и на пријатељство са Ненадом Вељковићем:

– Рад са Вељковићем биће сјајан, немам ни најмању сумњу. Дуго се познајемо, због различитих околности никада нисмо радили заједно. Ненад је сјајна особа и велики професионалац.

Иване Божовићу, срећно!

Насловна: Фејсбук / Иван Божовић