КУП СРБИЈЕ: Пехар у Крагујевцу, Економац бољи од Новог Пазара!

Економац је одбранио трон у Купу Србије и додао још један пехар у богату клупску колекцију, четврти из овог такмичења. У финалу у Обреновцу Крагујевчани су савладали Нови Пазар резултатом 6:3 (3:2).

Лидер шампионата Србије је био фаворит, али је наишао на расположеног ривала, који је покушао све како би га изненадио и реванширао се за пораз од пре годину дана из Пожаревца. И добро се држао у првом полувремену, головима Садовића. Прво је био најсналажљивији у шестерцу, пошто је грудима лопту спустио Реџовић и покушао да интервенише Момчиловић, после дуге лопте голмана Новог Пазара Хота. Други пут је затресао мрежу после комбинације са Реџовићем и Мутавџићем.

На другој страни, најзапаженији појединац је био Игор, који је и начео ривала после продора и снажно упућене лопте у шестерац Рајчевића. На асистенцију Игора, предност је удвостручио Матијевић, који је до одмора дао још један гол, у тренуцима када је његова екипа нападала са голманом-играчем.

Убрзо по повратку на терен, Игор је поново савладао голмана Новог Пазара, па у 26. минуту дао још један погодак, на додавања Рајчевића, односно Матијевића – и дилеме око победника више није било. Потом се у листу стрелаца уписао и Пршић, на асистенцију Бразилца, после чије грешке је коначан резултат поставио Ступљанин.

 

Економац је победио у последњих 38 утакмица на домаћој сцени, а серију је започео тријумфом у осмини финала Купа Србије прошле сезоне против Летећег Холанђанина у Врбасу.

После свега, поред акција о којима ће се причати и признања које ће актерима представљати трајно сећање, остаће и похвала организаторима, на челу са београдским трећелигашем КМФ Палежом, уз жељу да наставе да популаризују футсал у овом крају. Пред Новопазарцима су сада четвртфиналне утакмице шампионата Србије са Калчом, док Економац у полуфиналу плеј-офа чека бољег из дуела ФОН-а и Интернационала.

(Фотографије: А. Пековић)


ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ

ЕКОНОМАЦ – НОВИ ПАЗАР 6:3 (3:2)

СТРЕЛЦИ: 1:0 Игор у 4, 2:0 Ма­ти­је­вић у 7, 2:1 Садо­вић у 9, 3:1 Ма­ти­је­вић у 16, 3:2 Са­до­вић у 16, 4:2 Игор у 21, 5:2 Игор у 26, 6:2 Пр­шић у 38, 6:3 Сту­пља­нин у 39. ми­ну­ту. ДВОРАНА: СКЦ Обреновац. ГЛЕДАЛАЦА: 400. СУДИЈЕ: Александар Јак­шић (Гор­њи Ми­ла­но­вац) и Драган Ра­ди­сав­че­вић (Кра­ље­во). ТРЕЋИ СУДИЈА: Никола Алек­сић (Београд). ДЕЛЕГАТ: Милош Берисавац (Марковац). НАГОМИЛАВАЊЕ ПРЕКРШАЈА: Економац 8 (3+5), Нови Пазар 2 (0+2). ЖУТИ КАРТОНИ: Игор, Матијевић, Пршић (Еко­но­мац), Радетинац, Хот, Сту­пља­нин (Но­ви Пазар). ЦРВЕНИ КАРТОН: Делић (помоћни тренер Новог Пазара) у 31. минуту.

ЕКО­НО­МАЦ: МОМ­ЧИ­ЛО­ВИЋ (голман), МА­ТИ­ЈЕ­ВИЋ, ИГОР, РАЈ­ЧЕ­ВИЋ, ТА­ЛЕС, Ра­мић, Рнић (капитен), Пр­шић, Со­ро­кин, Бо­ри­сов, Ра­ки­ће­вић (голман), Ан­то­нић (голман). Тре­нер: Пре­драг Рајић.

НО­ВИ ПА­ЗАР: ХОТ (голман), РЕ­ЏО­ВИЋ (капитен), ПА­ВЛО­ВИЋ, СА­ДО­ВИЋ, МУ­ТАВ­ЏИЋ, Кне­же­вић, Та­на­ско­вић, Ра­де­ти­нац, Ра­шља­нин, Му­јо­вић, Сту­пља­нин, Бихорац, Мушовић (голман). Тре­нер: Вељ­ко Спа­со­је­вић.


Поред Економца, који је победнички пехар подигао четири пута, од премијерног надметања националног купа у организацији ФСС, у сезони 2010/11, до данас пехар су подигли Марбо Интермецо из Београда два пута и Бечеј и Еуро мотус из Београда по једном. Такође, Куп „Драган Ивашковић Мачак“, претечу Купа Србије, који је одржан у сезони 2005/06 на иницијативу клубова, освојио је САС из Зрењанина.