KUP SRBIJE: Pehar u Kragujevcu, Ekonomac bolji od Novog Pazara!

Ekonomac je odbranio tron u Kupu Srbije i dodao još jedan pehar u bogatu klupsku kolekciju, četvrti iz ovog takmičenja. U finalu u Obrenovcu Kragujevčani su savladali Novi Pazar rezultatom 6:3 (3:2).

Lider šampionata Srbije je bio favorit, ali je naišao na raspoloženog rivala, koji je pokušao sve kako bi ga iznenadio i revanširao se za poraz od pre godinu dana iz Požarevca. I dobro se držao u prvom poluvremenu, golovima Sadovića. Prvo je bio najsnalažljiviji u šestercu, pošto je grudima loptu spustio Redžović i pokušao da interveniše Momčilović, posle duge lopte golmana Novog Pazara Hota. Drugi put je zatresao mrežu posle kombinacije sa Redžovićem i Mutavdžićem.

Na drugoj strani, najzapaženiji pojedinac je bio Igor, koji je i načeo rivala posle prodora i snažno upućene lopte u šesterac Rajčevića. Na asistenciju Igora, prednost je udvostručio Matijević, koji je do odmora dao još jedan gol, u trenucima kada je njegova ekipa napadala sa golmanom-igračem.

Ubrzo po povratku na teren, Igor je ponovo savladao golmana Novog Pazara, pa u 26. minutu dao još jedan pogodak, na dodavanja Rajčevića, odnosno Matijevića – i dileme oko pobednika više nije bilo. Potom se u listu strelaca upisao i Pršić, na asistenciju Brazilca, posle čije greške je konačan rezultat postavio Stupljanin.

 

Ekonomac je pobedio u poslednjih 38 utakmica na domaćoj sceni, a seriju je započeo trijumfom u osmini finala Kupa Srbije prošle sezone protiv Letećeg Holanđanina u Vrbasu.

Posle svega, pored akcija o kojima će se pričati i priznanja koje će akterima predstavljati trajno sećanje, ostaće i pohvala organizatorima, na čelu sa beogradskim trećeligašem KMF Paležom, uz želju da nastave da popularizuju futsal u ovom kraju. Pred Novopazarcima su sada četvrtfinalne utakmice šampionata Srbije sa Kalčom, dok Ekonomac u polufinalu plej-ofa čeka boljeg iz duela FON-a i Internacionala.

(Fotografije: A. Peković)


FINALE KUPA SRBIJE

EKONOMAC – NOVI PAZAR 6:3 (3:2)

STRELCI: 1:0 Igor u 4, 2:0 Ma­ti­je­vić u 7, 2:1 Sado­vić u 9, 3:1 Ma­ti­je­vić u 16, 3:2 Sa­do­vić u 16, 4:2 Igor u 21, 5:2 Igor u 26, 6:2 Pr­šić u 38, 6:3 Stu­plja­nin u 39. mi­nu­tu. DVORANA: SKC Obrenovac. GLEDALACA: 400. SUDIJE: Aleksandar Jak­šić (Gor­nji Mi­la­no­vac) i Dragan Ra­di­sav­če­vić (Kra­lje­vo). TREĆI SUDIJA: Nikola Alek­sić (Beograd). DELEGAT: Miloš Berisavac (Markovac). NAGOMILAVANJE PREKRŠAJA: Ekonomac 8 (3+5), Novi Pazar 2 (0+2). ŽUTI KARTONI: Igor, Matijević, Pršić (Eko­no­mac), Radetinac, Hot, Stu­plja­nin (No­vi Pazar). CRVENI KARTON: Delić (pomoćni trener Novog Pazara) u 31. minutu.

EKO­NO­MAC: MOM­ČI­LO­VIĆ (golman), MA­TI­JE­VIĆ, IGOR, RAJ­ČE­VIĆ, TA­LES, Ra­mić, Rnić (kapiten), Pr­šić, So­ro­kin, Bo­ri­sov, Ra­ki­će­vić (golman), An­to­nić (golman). Tre­ner: Pre­drag Rajić.

NO­VI PA­ZAR: HOT (golman), RE­DŽO­VIĆ (kapiten), PA­VLO­VIĆ, SA­DO­VIĆ, MU­TAV­DŽIĆ, Kne­že­vić, Ta­na­sko­vić, Ra­de­ti­nac, Ra­šlja­nin, Mu­jo­vić, Stu­plja­nin, Bihorac, Mušović (golman). Tre­ner: Velj­ko Spa­so­je­vić.


Pored Ekonomca, koji je pobednički pehar podigao četiri puta, od premijernog nadmetanja nacionalnog kupa u organizaciji FSS, u sezoni 2010/11, do danas pehar su podigli Marbo Intermeco iz Beograda dva puta i Bečej i Euro motus iz Beograda po jednom. Takođe, Kup „Dragan Ivašković Mačak“, preteču Kupa Srbije, koji je održan u sezoni 2005/06 na inicijativu klubova, osvojio je SAS iz Zrenjanina.