ДЕУС ФУТСАЛ: Од вицешампиона до друголигашке неизвесности

Деус футсал је турбулентну сезону завршио по најгорем могућем сценарију за овај клуб, дебаклом у Београду против екипе Само право и потврдом места на зачељу табеле. То га је коштало напуштања елитног ранга такмичења после три године. Вицешампион Србије из 2016. тако ће следеће сезоне морати да покуша да се избори за своје „место под сунцем“ у изузетно тешком и неизвесном друголигашком надметању.

– Сами себе смо избацили. Лош одзив на тренинзима, мали број играча на утакмицама… Како ко је стизао играо је и тренирао. То је једини разлог. Није могло да нас буде више, људи раде, неки имају друге обавезе. У принципу, то нам се вуче током целе сезоне, нарочито је било проблем у другом делу – рекао је за „Футсал Србију“ на крају сезоне за заборав Деус футсала првотимац тог клуба Зоран Јовановић.

Ова екипа је уписала четири победе и реми из 22 кола шампионата Србије. У другом делу сезоне су савладани Нова Пазова, други фаворит Прве футсал лиге и Смедерево.

– Победа над Новом Пазовом, великим фаворитом се догодила још у раној фази пролећне полусезоне, у 14. колу. Тада смо још били у залету, после је све отишло у другу крајност.

После свега, остаје питање шта и како даље.

– Видећемо. Друга футсал лига је тежа и играчки и финансијски. Код нас већина играча је у годинама. Млађих нема… Видећемо шта ће да буде – закључио је Јовановић.

(Текст и фото: А. Пековић. Насловна фотографија: Facebook/Futsal.SM)