DEUS FUTSAL: Od vicešampiona do drugoligaške neizvesnosti

Deus futsal je turbulentnu sezonu završio po najgorem mogućem scenariju za ovaj klub, debaklom u Beogradu protiv ekipe Samo pravo i potvrdom mesta na začelju tabele. To ga je koštalo napuštanja elitnog ranga takmičenja posle tri godine. Vicešampion Srbije iz 2016. tako će sledeće sezone morati da pokuša da se izbori za svoje „mesto pod suncem“ u izuzetno teškom i neizvesnom drugoligaškom nadmetanju.

– Sami sebe smo izbacili. Loš odziv na treninzima, mali broj igrača na utakmicama… Kako ko je stizao igrao je i trenirao. To je jedini razlog. Nije moglo da nas bude više, ljudi rade, neki imaju druge obaveze. U principu, to nam se vuče tokom cele sezone, naročito je bilo problem u drugom delu – rekao je za „Futsal Srbiju“ na kraju sezone za zaborav Deus futsala prvotimac tog kluba Zoran Jovanović.

Ova ekipa je upisala četiri pobede i remi iz 22 kola šampionata Srbije. U drugom delu sezone su savladani Nova Pazova, drugi favorit Prve futsal lige i Smederevo.

– Pobeda nad Novom Pazovom, velikim favoritom se dogodila još u ranoj fazi prolećne polusezone, u 14. kolu. Tada smo još bili u zaletu, posle je sve otišlo u drugu krajnost.

Posle svega, ostaje pitanje šta i kako dalje.

– Videćemo. Druga futsal liga je teža i igrački i finansijski. Kod nas većina igrača je u godinama. Mlađih nema… Videćemo šta će da bude – zaključio je Jovanović.

(Tekst i foto: A. Peković. Naslovna fotografija: Facebook/Futsal.SM)