НОВИ ИЗАЗОВ ЗА ЛЕГЕНДУ СРПСКОГ ФУТСАЛА: Предраг Рајић предводи Универзитет у Београду, на ширем списку 29 играча

Уз изазове са Економцем на домаћој и међународној сцени, играчку легенду нашег футсала и тренера најбоље екипе, Предрага Рајића, очекују надметања и на универзитетском нивоу.

На предлог селектора проф. др Владимира Вулетића, именован је за тренера селекције Универзитета у Београду и они ће са изабраницима учествовати на Европским универзитетским играма у португалском граду Коимбри у периоду од 19. до 29. јула. На ширем списку се налази 29 имена, а путоваће 14 (два голмана и 12 играча).

– Захваљујем се на пруженој шанси и верујем да ћемо заједно да остваримо значајне резултате. Циљ је да формирамо репрезентацију за Европске универзитетске игре у Београду 2020. која ће моћи да се надмеће са свима на равноправном нивоу, али је битно и овогодишње такмичење у Португалу, наравно. Познат је шири списак играча, а он ће бити додатно проширен после обавеза овог лета. Имамо талентоване момке на многим факултетима, неки су више, неки мање познати јавности, а сви они су квалитетни играчи и, што је такође битно, добри студенти. Селекција Правног факултета сада има обавезе на турниру у Истанбулу и по повратку ћемо да организујемо прво окупљање. Немамо много времена до Коимбре, али ћемо се потрудити да га искористимо најбоље што можемо – рекао је Рајић.

У стручном штабу, који је ће накнадно бити комплетиран, налазе се тренер Рајић и селектор Вулетић, који је предводио футсал екипу Универзитета у Београду и на последњим Европским универзитетским играма, у Загребу 2016, када је постигла највећи успех на овом такмичењу – елиминисана је у четвртфиналу на пенале.


ШИРИ СПИСАК ИГРАЧА ФУТСАЛ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ 

Голмани: Стефан Филиповић (1992. годиште, Факултет спорта и физичког васпитања, КМФ ФОН), Владимир Аврамовић (1990, Грађевински факултет, КМФ Српска), Филип Грујић (1992, Економски факултет, СК Економист) и Марко Бадовинац (1995, Правни факултет).

Играчи: Никола Ристановић (1992, Правни факултет, ФК Звижд), Страхиња Петров (1993, Правни факултет, КМФ ФОН), Никола Матијевић (1991, Правни факултет, КМФ Економац), Филип Минић (1995, Правни факултет, КМФ Телеоптик), Никола Вићић (1995, Правни факултет, КМФ Коњарник), Срђан Бркић (1995, Правни факултет, КМФ Само право), Иван Никитовић (1993, Правни факултет, КМФ Коњарник), Александар Фриц (1995, Правни факултет, КМФ Коњарник), Јован Ристановић (1997, Правни факултет, КМФ Само право), Стефан Алексић (1995, Физички факултет, СК Економист), Владимир Јововић (1994, Економски факултет, СК Економист), Павле Пешић (1993, Машински факултет, КМФ ФОН), Лазар Петрашевић (1995, Машински факултет, КМФ ФОН), Војин Љујић (1995, Математички факултет), Милан Рашић (1993, Електротехнички факултет), Душан Мајсторовић (1994, Факултет ветеринарске медицине, КМФ Српска), Михаило Крстић (1997, Технолошко-металуршки факултет), Милош Марић (Пољопривредни факултет), Дејан Величковић (1989, Факултет спорта и физичког васпитања, КМФ Сопот), Михаило Ерац (1993, Факултет организационих наука, КМФ ФОН), Драго Шљукић (1996, Грађевински факултет), Александар Марковић (1993, Факултет организационих наука), Александар Милутиновић (Грађевински факултет, КМФ Коњарник), Милош Љујић (1994, Грађевински факултет, КМФ Коњарник) и Велимир Ратковић (1993, Грађевински факултет, КМФ Српска).


КМФ Економац: Честитамо свом тренеру ово именовање. Веома смо срећни и поносни што се квалитетан рад препознаје и нашем Раји желимо пуно успеха и на овом пољу. Ми ћемо га у овом подухвату пратити и подржати, чиме ће у свима нама имати највећег симпатизера.

(Фото: www.ekonomac.com)