NOVI IZAZOV ZA LEGENDU SRPSKOG FUTSALA: Predrag Rajić predvodi Univerzitet u Beogradu, na širem spisku 29 igrača

Uz izazove sa Ekonomcem na domaćoj i međunarodnoj sceni, igračku legendu našeg futsala i trenera najbolje ekipe, Predraga Rajića, očekuju nadmetanja i na univerzitetskom nivou.

Na predlog selektora prof. dr Vladimira Vuletića, imenovan je za trenera selekcije Univerziteta u Beogradu i oni će sa izabranicima učestvovati na Evropskim univerzitetskim igrama u portugalskom gradu Koimbri u periodu od 19. do 29. jula. Na širem spisku se nalazi 29 imena, a putovaće 14 (dva golmana i 12 igrača).

– Zahvaljujem se na pruženoj šansi i verujem da ćemo zajedno da ostvarimo značajne rezultate. Cilj je da formiramo reprezentaciju za Evropske univerzitetske igre u Beogradu 2020. koja će moći da se nadmeće sa svima na ravnopravnom nivou, ali je bitno i ovogodišnje takmičenje u Portugalu, naravno. Poznat je širi spisak igrača, a on će biti dodatno proširen posle obaveza ovog leta. Imamo talentovane momke na mnogim fakultetima, neki su više, neki manje poznati javnosti, a svi oni su kvalitetni igrači i, što je takođe bitno, dobri studenti. Selekcija Pravnog fakulteta sada ima obaveze na turniru u Istanbulu i po povratku ćemo da organizujemo prvo okupljanje. Nemamo mnogo vremena do Koimbre, ali ćemo se potruditi da ga iskoristimo najbolje što možemo – rekao je Rajić.

U stručnom štabu, koji je će naknadno biti kompletiran, nalaze se trener Rajić i selektor Vuletić, koji je predvodio futsal ekipu Univerziteta u Beogradu i na poslednjim Evropskim univerzitetskim igrama, u Zagrebu 2016, kada je postigla najveći uspeh na ovom takmičenju – eliminisana je u četvrtfinalu na penale.


ŠIRI SPISAK IGRAČA FUTSAL REPREZENTACIJE UNIVERZITETA U BEOGRADU 

Golmani:Stefan Filipović (1992. godište, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, KMF FON), Vladimir Avramović (1990, Građevinski fakultet, KMF Srpska), Filip Grujić (1992, Ekonomski fakultet, SK Ekonomist) i Marko Badovinac (1995, Pravni fakultet).

Igrači:Nikola Ristanović (1992, Pravni fakultet, FK Zvižd), Strahinja Petrov (1993, Pravni fakultet, KMF FON), Nikola Matijević (1991, Pravni fakultet, KMF Ekonomac), Filip Minić (1995, Pravni fakultet, KMF Teleoptik), Nikola Vićić (1995, Pravni fakultet, KMF Konjarnik), Srđan Brkić (1995, Pravni fakultet, KMF Samo pravo), Ivan Nikitović (1993, Pravni fakultet, KMF Konjarnik), Aleksandar Fric (1995, Pravni fakultet, KMF Konjarnik), Jovan Ristanović (1997, Pravni fakultet, KMF Samo pravo), Stefan Aleksić (1995, Fizički fakultet, SK Ekonomist), Vladimir Jovović (1994, Ekonomski fakultet, SK Ekonomist), Pavle Pešić (1993, Mašinski fakultet, KMF FON), Lazar Petrašević (1995, Mašinski fakultet, KMF FON), Vojin Ljujić (1995, Matematički fakultet), Milan Rašić (1993, Elektrotehnički fakultet), Dušan Majstorović (1994, Fakultet veterinarske medicine, KMF Srpska), Mihailo Krstić (1997, Tehnološko-metalurški fakultet), Miloš Marić (Poljoprivredni fakultet), Dejan Veličković (1989, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, KMF Sopot), Mihailo Erac (1993, Fakultet organizacionih nauka, KMF FON), Drago Šljukić (1996, Građevinski fakultet), Aleksandar Marković (1993, Fakultet organizacionih nauka), Aleksandar Milutinović (Građevinski fakultet, KMF Konjarnik), Miloš Ljujić (1994, Građevinski fakultet, KMF Konjarnik) i Velimir Ratković (1993, Građevinski fakultet, KMF Srpska).


KMF Ekonomac: Čestitamo svom treneru ovo imenovanje. Veoma smo srećni i ponosni što se kvalitetan rad prepoznaje i našem Raji želimo puno uspeha i na ovom polju. Mi ćemo ga u ovom poduhvatu pratiti i podržati, čime će u svima nama imati najvećeg simpatizera.

(Foto: www.ekonomac.com)