НОВА ПАЗОВА У ФИНАЛУ: Живић срушио Пазарце, погодио и голман Вулић

Познат је први финалиста плеј-офа у сезони 2017/18: Нова Пазова!

Игор Шошо и „друштво” вечерас су на домаћем паркету, теже него што резултат говори (5:2), победили Нови Пазар и с обзиром на то да су у првом мечу ремизирали у граду на Јошаници (4:4) биће у прилици да се боре и за титулу.

Сјајан је био стари вук Милан Живић, способан да откључа браву гостију и у финишу, на 3:2, кад су изабраници Вељка Спасојевића кренули на све или ништа, отклони дилеме.

У гро-плану били су и остали стрелци: искусни Владимир Лазић и Игор Шошо, док је аплаузе публике, погодивши са свог гола противничку мрежу, заслужио и голман Јаков Вулић.

Дакле, ништа од репризе финала Купа Србије, Пазарци су се показали у сјајном светлу, међутим – нису им помогли ни голови запажених Мерсада Радетинца и Елдина Реџовића.

Иначе, реванш полуфинала обележила су и три искључења, занимљиво – сва код домаћина. Владимир Лазић је морао раније на туширање због спречавања обећавајуће прилике и заустављања лопте руком (први жути у 20. минуту због безобзирног старта), док се Горан Пенезић у кратком року два пута нашао у судијској бележници – недозвољени уласци с клупе на терен. Из истог разлога, минут раније, одстрањен је и тренер Горан Јакшић.

У 40. минуту, након гола домаћина, у терен је ушло двоје гледалаца да прослави погодак, без утицаја на догађаје. Са њима је ушао и претходно одстрањени тренер Јакшић. Брзом реакцијом су одстрањени, те се није губило време за наставак. Нису ни на који начин угрозили гостујућу екипу (евидентирао: делегат Сеад Чочић)


Нова Пазова – Нови Пазар 5:2 (2:1)

Гледалаца: 350. Судије: Небојша Панић (Београд), Тадија Стантић (Суботица) и Милош Јоцовић (Нови Сад). Стрелци: 1:0 Живић у 6, 1:1 Радетинац у 12, 2:1 Лазић у 16, 3:1 Шошо у 28, 3:2 Реџовић у 35, 4:2 Живић у 40, 5:2 Вулић у 40. минуту. Жути картони: Стојнић, Денић (Нова Пазова), Павловић, Танасковић (Нови Пазар). Црвени картони: Лазић у 32. и Пенезић у 40. минуту (Нова Пазова). Искључење: Јакшић (тренер Нове Пазове) у 39. минуту.

Нагомилавање прекршаја: Нова Пазова 7 (4-3), Нови Пазар 5 (5-0).

НОВА ПАЗОВА: ВУЛИЋ, КРАСНИЋ, ЛАЗИЋ, ЖИВИЋ, СТАНОЈЕВИЋ, Шошо, Тепавчевић, Кукољ, Денић, Стојнић, Боројевић, Пенезић. Тренер: Горан Јакшић.

НОВИ ПАЗАР: ХОТ, КНЕЖЕВИЋ, ТАНАСКОВИЋ, РЕЏОВИЋ, МУТАВЏИЋ, Павловић, Радетинац, Рашљанин, Цамић, Ступљанин. Тренер: Вељко Спасојевић.


У другој полуфиналној утакмици Економац сутра увече дочекује ФОН (19.00), с предношћу из првог меча у Београду (5:4). Судиће Александар Јакшић, Ђорђе Петровић и Бојан Буројевић, делегат је Миле Бекрић