ПУТ ОКО СВЕТА: Ракић и Симић на крову Румуније, Аксентијевић и Коцић за треће место у Русији

Србија има с ким да се поноси: Стефан Ракић и Милош Симић су у финалу плеј-офа са Информатиком прегазили Јунајтед Галаци (3:0 у серији!) и освојили дуплу круну у Румунији!

Два тријумфа на страни: 1:0 и 3:3 – пеналима 3:1, освајачу купа даривали су прилику да титулу овери на домаћем паркету, ношен подршком навијача. У Темишвару је виђен спектакл и 5:2 за Информатику, головима Стефана Ракића у 8. и 37, Фелипеа Манче у 13, Лупуа у 20. и Дека у 39. минуту (стрелци за госте Варела у 16. и Цирес у 21).

Капитен Милош Симић подигао је шампионски пехар, шампањац се точио у потоцима. Заслужено!

СТВАРНО НАЈБОЉИ: Милош Симић слави са саиграчима Фото: Фејсбук
ИМА ЛИ КО ЈАЧИ?: Стефан Ракић Фото: Инстаграм

Николае Робу, градоначелник Темишвара, како обичај и ред налажу уприличио је пријем за играче, стручни штаб и управу Информатике, у сезони 2017/18. апсолутно најбоље у Румунији

У финалу плеј-офа Русије играће Газпром Југра и Сибирјак, бољи у полуфиналу од Синаре, односно, „српског” Тјумена, с Миодрагом Аксентијевићем и Младеном Коцићем!

Газпром Југра је рутински одрадила посао: 3:0 у серији (2:1, 6:2, 2:1), док је у сибирском дербију виђено много више ватре, на крају – 3:1 за Сибирјак.

Тјумен је, чини се, пропустио шансу у првој утакмици, испустивши предност домаћег терена и дозволивши великом ривалу да у гостима направи „брејк”. Дуел о којем ће се дуго причати!

Губили бисмо у петом минуту већ 0:5, то се није десило – спасао нас је сјајни Миодраг Аксентијевић (тренер Игор Путилов)

Да, тачно, али знате ли ко је дотле свемогућег Микија премијерно савладао? Ципи! Аутогол, убрзо дуплиран још једним – сад захваљујући неспретној реакцији Крикуна, одвео је Тјумен у пораз – 2:3.

Дан касније, учинило се да ствари долазе на место: Тјумен – Сибирјак 2:1, уз погођену стативу Коцића у другом полувремену и поново врхунске одбране Аксентијевића, али…

 

За време друге утакмице између Тјумена и Сибирјака услед хаварије на цевоводу није било воде у дворани. Домаћин је благовремено обавестио гледаоце да се најближи тоалет налази на Цветном булевару

У гостима, тим наших репрезентативаца није имао шансе, нарочито у првом мечу – 3:7, уз податак да је Аксентијевић на 0:3 уступио место између статива резервисти Логинову

У четвртој утакмици било је далеко неизвесније: Тјумен је водио на полувремену 3:2, међутим… У наставку сусрета постојао је само један тим – Сибирјак, способан да упути три прецизне „стреле” у срце противника, последњу на празну мрежу, за великих 5:3.

 

Финална серија између Газпром Југре и Сибирјака и борба за треће место између Тјумена и Синаре (до три победе) почињу у понедељак, 4. јуна