FON UGOSTIO STRUČNJAKE IZ FUTSALA: Ivančić, Surudžić i Antonić za katedrom

U popodnevu posvećenom futsalu na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, u prisustvu kolega trenera, članica ženske reprezentacije Srbije i drugih zainteresovanih, predavanja u četvrtak su održali selektor muškog nacionalnog tima Goran Ivančić, kondicioni trener Bojan Antonić i predvodnik FON-a Borko Surudžić.

Kao gost Organizacije fudbalskih trenera Fudbalskog saveza Beograda, Ivančić je govorio na temu „Primena sistema i varijanti u napadu futsal reprezentacije Srbije“, a među brojnim pitanjima i primerima iz prakse najviše pažnje je izazvalo ono vezano za formaciju napada – „3-1 ili 4-0“?

Selektor muške reprezentacije Srbije Goran Ivančić sa kolegom iz ženskog nacionalnog tima Dejanom Majesom i njegovim izabranicama (foto: A. Peković)

Njegov kolega iz stručnog štaba Orlova, kondicioni trener Bojan Antonić, govorio je o „Treningu snage u futsalu“.

Surudžić, polufinalista plej-ofa šampionata Srbije sa FON-om, održao je predavanje o „Taktičkoj pripremi za utakmicu“, gde se posebno osvrnuo na duele ovog kluba sa Ekonomcem i, u zaključku, naglasio da je taktika bitna, ali da ne treba ni precenjivati, ni potcenjivati njen značaj.

(Naslovna foto: Selektor Goran Ivančić, predsednik Komisije za futsal FSS i domaćin na FON-u Aleksandar Đoković, kondicioni trener Orlova Bojan Antonić i strateg KMF FON Borko Surudžić)