У Поречу Србија победила Финску

У првој утакмици дана у утакмицама за пласман, репрезентација Србије до 19 година је победила одговарајућу репрезентацију Финске са 2:1, и обезбедила меч за пето место.

Србија – Финска 2:1 (1:1)

После дана паузе, изабраници Владимира Прше Јовановића су одмерили снаге са вршњацима из Финске. У групи А орлићи су освојили три бода, и освојили су треће место. Након два несрећна пораза од Хрватске и Ирака уследио је дан одмора.

Пореч. Спортска дворана – Жатика. Судије: Дејан Веселић (Словенија) и Ахмед Хавкар (Ирак).  Стрелци: Лазар Маринковић у 6. и 39.минуту (Србија), и Танели Кохонен у 18.минуту. Жути картони: Јован Урошевић (Србија) а црвених картона није било.

Орлићи су коначно одиграли добру утакмицу без великих осцилација. Финска је показала да је спремна и тактички поткована селекција али је Србија била овог пута боља.

У првом делу је Орлићи су повели голом Лазара Маринковића у 6. минуту, да би Финска поравнала резултат првог дела преко Танели Кохонена десет минута касније 1:1.

Наставак доноси више шанси и узбуђења, прво голман Немања Милановић брани пенал са 6. метара Кохонену. Да би Финци опет имали прилику овај пут из казненог ударца са 10. Метара да постигну гол за вођство – ипак непремостива препрека је био вратар Милановић. И онда стиже казна виспрени и хитри Лазар Маринковић минут и по пре краја решава питање победника својим другим голом – 2:1 за Србију.

Пошто је селекција Пољске прегазила Молдавију са 5:0, сутра у преподневном термину ће Орлићи опет одмерити снаге са вршњацима из Пољске…

Србија У19: Михаило Маргетић, Филип Јовановић, Душан Нишевић, Вељко Чкоњевић, Матија Урошевић, Јован Урошевић, Ђорђе Росић, Лазар Маринковић /2/, Никола Милашиновић, Јовица Петровић , Зоран Арђељан, Александар Мандић, Марко Стојановић  и Немања Милановић. Селектор: Јовановић Владимир Прша.

Финска У19: Ерик Ојала, Јере Милкангас, Јани Алапера, Виле Ангериа, Петри Јоупи, Ото Јуко, Тони Каиконен, Сентери Кохонен, Танели Кохонен, Луиђи Лауере, Оскар Линдберг, Тими Литманен, Арту, Ниемела, Ету Пелонпера. Селектор: Керко Хухтанен.

Овде можете погледати снимак утакмице са селекцијом У19 Финске.

 

Одигране су у току дана утакмице у којима су постигнути следећи резулатати:

Молдавија – Пољска   0:5 (0:2),

Ирак – Мађарска   6:1 (2:0),

Словенија – Хрватска  7:8 после пенала (1:1,0:0).

 

Сутра је завршни дан турнира „Futsal Week“ у Поречу, а сатница је следећа:

11.00 Србија – Пољска /утакмица за 5. место/

13.00 Финска – Молдавија /утакмица за 7. место/,

15.00 Мађарска – Словенија / утакмица за 3. место/, и

Финале од 17.00 Ирак – Хрватска.

                                    (Фото: Игор Гачић/ФСС)