Ирак први а Орлићи пети у Поречу

Завршен је турнир у Поречу „Futsal Week“ победом футсал У19 репрезентације Ирака над домаћином Хрватске. Орлићи су победили и други пут одговарајућу селекцију Пољске и тиме освојили пето место…

Србија – Пољска   2:1 (2:0)

Пореч. Спортска дворана – Жатика. Судије: Арту Кинараинен (Финска) и Ахмед Хавкар (Ирак). Жути картон: Матрас Пјотр (Пољска). Црвених картона није било.

Футсал репрезентација Србије до деветнаест година је везала и другу победу у разигравању за пласман, јер после Финске пала је и Пољска, тиме је обезбедила пето место.

Овога пута пулени селектора Владимира Прше Јовановића су одиграли тактички зрело без осцилација и резулат није дошао у питање. Головима Арђељана и капитена Маринковића без проблема су добили прво полувреме а у наставку нису дозволили Пољацима да угрозе вођство осим почасног гола који су Пољаци  дали преко Палонека.

 

Још је рано сумирати утиске после управо завршеног  турнира али је сигурно да ће ово бити велико искуство нарочито у утакмицама где су доживљени тесни и несрећни порази од Ирака и Хрватске (две првопласиране репрезентације у Поречу).

Србија У19: Кољајић Владан, Јовановић Филип, Нишевић Душан, Чкоњевић Вељко, Маринковић Лазар /1/, Урошевић Јован, Росић Ђорђе, Влајковић Андреј, Милашиновић Никола, Петровић Јовица, Арђељан Зоран /1/, Мандић Александар, Стојановић Марко и Немања Милановић. Селектор: Јовановић Владимир Прша.

Пољска У19: Иванек Криштоф, Боровик Бартош, Јекиелек Конрад , Матрас Павел, Расиковски Јакуб, Матлега Матеуш, Палонек Томек /1/, Матрас Пјотр, Пузио Патрик, Ставицки Јакуб, Милон Патрик и Пиор Павел. Селектор: Зебровски Лукаш.

Овде можете погледати снимак утакмице за пласман са репрезентацијом Пољске.

 

Последњег дана тунрира су постигнути следећи резултати:

за 7. место:  Финска – Молдавија   10:0 (5:0),

за 5. место:  Србија – Пољска   2:1 (2:0),

за 3. место:  Мађарска – Словенија   3:2 (2:0),

Финале: Ирак – Хрватска  3:1 (1:0).

 

Кончан пласман на турниру у Поречу 2018.

 

1)   Ирак,

2)   Хрватска,

3)   Мађарска,

4)   Словенија,

5)   Србија,

6)   Пољска,

7)   Финска, и

8)   Молдавија.

 

Најбољи играч на турниру је Хади Ала Сахи из Ирака, а најбољи голман је такође ирачанин – Лаит Нори Сабех. Стрелац турнира је мађар – Адам Тама који је постигао седам (7) голова. А награду за фер плеј је добила репрезентација Пољске.