ЈОВАН ЛАЗАРЕВИЋ У ПОРТУГАЛУ: Спреман сам за доказивање на највишем нивоу

Репрезентативац Србије Јован Лазаревић променио је клуб у летњем прелазном року.  Талентовани Смедеревац је из Марибора отишао у редове португалског прволигаша Буринхозе.

– У обавези сам да се појавим на прозивци првог дана августа. Тренутно одмарам у Смедереву, опорављам се од повреде под будним оком кондиционог тренера Горана Богдановића – открио је Лазаревић.

Како сте дошли до прилике да заиграте у једном од најјачих националних шампионата у Европи?

– Не бих да откривам име. Могу само да кажем да је реч о утицајном спортском раднику из Португала. Приметио ме је током играња УЕФА футсал купа, похвалио и питао за годиште, било му је драго да види клинца да игра на таквом нивоу. Чак се интересовао зашто нисам био позиван у репрезентацију Србије. У дугом разговору ми је објаснио да је за мој развитак јако битно да будем део националног тима. После нашег разговора контактирао ме је тренер новог клуба и рекао да желе да потпишем уговор на две године.

Све изречено биће вам још већи мотив за доказивање како у дресу репрезентације Србије, тако и у шампионату Португала?

– Наравно. Спреман сам за доказивање на највишем нивоу.

Каквим играчким кадром располаже Буринхоза?

– Недавно су се појачали довођењем репрезентативца Португала на позицији сидраша – Туње, учесника Европског првенства у Словенији. Тим је сачињен махом од домаћих играча. Могу да се носе са Спортингом и Бенфиком, али знају да приме неколико голова у низу од слабијих тимова, јер играју на контре и реконтре. Добра су екипа за младе играче.

Како гледате на период проведен у Марибору?

– Марибор није средина у којој смо могао да дођем до изражаја, јер нисмо имали нападе из прекида. Чак је могуће рећи није било принципа игре, тако да се касније све сваљивало на нас интернационалце. То није био случај у Еуро мотусу и Економцу, тамо је било старијих играча који су знали да играју и помагали нама млађима. На крају, у Марибору сам, ипак, стекао искуство које ће да ми буде од користи у даљој каријери – рекао је Лазаревић.

(Текст: А. Пековић. Фото: Instagram/lazarevic_futsal__10)