JOVAN LAZAREVIĆ U PORTUGALU: Spreman sam za dokazivanje na najvišem nivou

Reprezentativac Srbije Jovan Lazarević promenio je klub u letnjem prelaznom roku.  Talentovani Smederevac je iz Maribora otišao u redove portugalskog prvoligaša Burinhoze.

– U obavezi sam da se pojavim na prozivci prvog dana avgusta. Trenutno odmaram u Smederevu, oporavljam se od povrede pod budnim okom kondicionog trenera Gorana Bogdanovića – otkrio je Lazarević.

Kako ste došli do prilike da zaigrate u jednom od najjačih nacionalnih šampionata u Evropi?

– Ne bih da otkrivam ime. Mogu samo da kažem da je reč o uticajnom sportskom radniku iz Portugala. Primetio me je tokom igranja UEFA futsal kupa, pohvalio i pitao za godište, bilo mu je drago da vidi klinca da igra na takvom nivou. Čak se interesovao zašto nisam bio pozivan u reprezentaciju Srbije. U dugom razgovoru mi je objasnio da je za moj razvitak jako bitno da budem deo nacionalnog tima. Posle našeg razgovora kontaktirao me je trener novog kluba i rekao da žele da potpišem ugovor na dve godine.

Sve izrečeno biće vam još veći motiv za dokazivanje kako u dresu reprezentacije Srbije, tako i u šampionatu Portugala?

– Naravno. Spreman sam za dokazivanje na najvišem nivou.

Kakvim igračkim kadrom raspolaže Burinhoza?

– Nedavno su se pojačali dovođenjem reprezentativca Portugala na poziciji sidraša – Tunje, učesnika Evropskog prvenstva u Sloveniji. Tim je sačinjen mahom od domaćih igrača. Mogu da se nose sa Sportingom i Benfikom, ali znaju da prime nekoliko golova u nizu od slabijih timova, jer igraju na kontre i rekontre. Dobra su ekipa za mlade igrače.

Kako gledate na period proveden u Mariboru?

– Maribor nije sredina u kojoj smo mogao da dođem do izražaja, jer nismo imali napade iz prekida. Čak je moguće reći nije bilo principa igre, tako da se kasnije sve svaljivalo na nas internacionalce. To nije bio slučaj u Euro motusu i Ekonomcu, tamo je bilo starijih igrača koji su znali da igraju i pomagali nama mlađima. Na kraju, u Mariboru sam, ipak, stekao iskustvo koje će da mi bude od koristi u daljoj karijeri – rekao je Lazarević.

(Tekst: A. Peković. Foto: Instagram/lazarevic_futsal__10)