ВЛАДАН ЦВЕТАНОВИЋ У МАЂАРСКОЈ: Са Халадашем циља шампионску круну

После шампионских трофеја у Економцу, уздизања са Новим Пазаром у врх српског футсала и обезбеђеним опстанком са Јастрепцем у сезони иза нас, Владан Цветановић отвара ново поглавље у тренерској каријери.

Некадашњи репрезентативац Србије и трофејни играч се сели у Мађарску, на клупу једне од најбољих екипа у тој земљи, Халадаша из Сомбатхеља.

– Договорили смо се на једну плус једну годину, а заједничка жеља нам је да се сарадња крунише титулом првака Мађарске у 2019. години, у којој фудбалски клуб, чија је секција футсал екипа, слави 100 година постојања. У сезони иза нас је Халадаш освојио национални куп и био трећи у шампионату, у којем годинама доминира Ђер. Наравно, до остварења  жељеног циља има много да се ради, идемо корак по корак. Услови за рад су врхунски и сада је све на нама – рекао је Цветановић.

Међу истакнутим члановима Халадаша у прошлој сезони су били познати мађарски репрезентативац Золтан Дрот и више бразилских интернационалаца.

– Видећемо ко ће остати, а договарамо се и око појачања. Сада је рано за причу о томе, све ће бити јасније наредних дана – нагласио је Цветановић.

Када погледа учинак у досадашњој тренерској каријери, има доста разлога за задовољство, а посебно истиче једно име.

– Са Јастрепцем је обезбеђен опстанак ове године, што је био циљ, па претходни успеси са Новим Пазаром и још пре тога са Економцем… Наравно, посебно морам да истакнем Крагујевац и председника клуба Верољуба Дугалића, коме сам изузетно захвалан за много тога. Сувишно је говорити колико је урадио за футсал, колико наших врхунских играча је направило прве и озбиљне кораке у Економцу. Све је то настављено и кроз развој струке. Недавно је Иван Божовић отишао у Славију из Прага, а сада ја у Мађарску – истакао је Цветановић.

(Фото: YouTube screenshot)