ЖРЕБ ЗА ФУТСАЛ ЛИГУ ШАМПИОНА: Економац чека ривале на спектаклу у Крагујевцу

Шампион Србије Економац наредну сезону на европској сцени почеће на турниру у Крагујевцу, а ривале ће сазнати на жребу који ће бити одржан у четвртак, 5. јула у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону (14.15 часова).

У премијерном такмичењу најбољих европских клубова под именом УЕФА футсал лига шампиона (до сада УЕФА футсал куп), у којем ће учествовати 57 клубова, Економац се налази у другом шеширу Стазе А и прве утакмице ће одиграти у оквиру Главне рунде овог такмичења, између 2. и 7. октобра. Извесно је да нас очекује спектакл, пошто су потенцијални ривали из првог шешира три најбоље екипе Европе – шпански Интер и Барселона и португалски Спортинг, као и руска Југра. Из трећег шешира потенцијални ривали су руски Сибирјак, чешки Ера пак Хрудим и белоруска Лида, а из четвртог шешира су то украјински Керсон и француски Кремлин.

Из групе у којој ће бити Економац даље ће отићи три од четири екипе, а победници четири групе Елитне рунде (16 клубова, турнири у периоду између 13. до 18. новембра) играће на завршном такмичењу између 25. и 28. априла.

Представници Економца на жребу у Ниону биће председник Верољуб Дугалић, генерални секретар Никола Фржовић и тренер Предраг Рајић.

– Драго нам је што ће љубитељи футсала у Србији имати прилику да гледају неке од најбољих тимова Европе у Крагујевцу, што је велика част и за наш клуб, доказ да УЕФА препознаје и подржава све оно што радимо. А, што се самог жреба тиче, надам се да ће нам стићи најјачи већ на почетку, дакле Интер или Барселона, да се одмеримо и тако још боље припремимо за Елитну рунду – рекао је тренер Економца Предраг Рајић.