ВЕЛИКИ ПОВРАТАК У СРПСКИ ФУТСАЛ: Марко Перић у Економцу!

Капитен репрезентације Србије Марко Перић нови је играч десетоструког првака Србије Економца!

Некадашњи члан шампионске генерације београдског Марба, који је освајао титуле и у Азербејџану (Араз) и Грузији (Иберија стар), играо и у Дини из Москве и последњих година у Италији (Реал Ријети, Каос и Наполи), одлучио је да се овог лета, после деценије у иностранству, врати у српски клупски футсал. Тако су се коначно укрстили путеви овог играча и Крагујевчана, о чијој могућој сарадњи се говорило и претходних лета, уз јасну жељу – да се коначно домогну полуфинала УЕФА футсал лиге шампиона, односно завршног турнира европског такмичења у којем ће имена првих ривала у сезони 2018/19 сазнати у четвртак.

У томе би значајно могао да им помогне Перић, који има искуство са турнира четири најбоље европске екипе из Бакуа 2014, када је са Аразом елиминисан на пенале у полуфиналу од Барселоне, која је потом освојила титулу, а Азербејџанци су заузели треће место. Тада је један од стрелаца за Барселону био Бразилац Игор, са којим ће сада бити саиграч у Крагујевцу. Уједно, поново ће се наћи у истом тиму са Предрагом Рајићем, после Марба, Дине из Москве и националног тима, али ће сада сарађивати као играч и тренер, испред којих је као основни циљ, по навици, зацртана одбрана дупле круне на домаћој сцени.

– Уз велике амбиције Економца на европској сцени, које се поклапају са мојима, свакако да је један од главних разлога што сам дошао и велико пријатељство са Рајићем. Практично, одрастао сам уз њега и у играчком и у људском смислу, дуги низ година смо играли заједно – у клубовима, репрезентацији и на турнирима – рекао је Перић.

Иако ће повратком у Србију скратити и путовања када је реч о доласцима на окупљања националног тима, Перић је нагласио да о томе није ни размишљао: Што се мене тиче, ја сам увек ту за репрезентацију, где год да играм, до краја каријере. Никада ми није био проблем да се одазовем и допутујем, то је част и привилегија.

Тако је Економац најавио још једно лето пуно великих трансфера, попут оног из 2017. године, када је у овај клуб стигло више домаћих и иностраних звезда на челу са већ поменутим Игором.

(Марко Перић на Европском првенству у Словенији прошле зиме – фото: П. Бајић)