VELIKI POVRATAK U SRPSKI FUTSAL: Marko Perić u Ekonomcu!

Kapiten reprezentacije Srbije Marko Perić novi je igrač desetostrukog prvaka Srbije Ekonomca!

Nekadašnji član šampionske generacije beogradskog Marba, koji je osvajao titule i u Azerbejdžanu (Araz) i Gruziji (Iberija star), igrao i u Dini iz Moskve i poslednjih godina u Italiji (Real Rijeti, Kaos i Napoli), odlučio je da se ovog leta, posle decenije u inostranstvu, vrati u srpski klupski futsal. Tako su se konačno ukrstili putevi ovog igrača i Kragujevčana, o čijoj mogućoj saradnji se govorilo i prethodnih leta, uz jasnu želju – da se konačno domognu polufinala UEFA futsal lige šampiona, odnosno završnog turnira evropskog takmičenja u kojem će imena prvih rivala u sezoni 2018/19 saznati u četvrtak.

U tome bi značajno mogao da im pomogne Perić, koji ima iskustvo sa turnira četiri najbolje evropske ekipe iz Bakua 2014, kada je sa Arazom eliminisan na penale u polufinalu od Barselone, koja je potom osvojila titulu, a Azerbejdžanci su zauzeli treće mesto. Tada je jedan od strelaca za Barselonu bio Brazilac Igor, sa kojim će sada biti saigrač u Kragujevcu. Ujedno, ponovo će se naći u istom timu sa Predragom Rajićem, posle Marba, Dine iz Moskve i nacionalnog tima, ali će sada sarađivati kao igrač i trener, ispred kojih je kao osnovni cilj, po navici, zacrtana odbrana duple krune na domaćoj sceni.

– Uz velike ambicije Ekonomca na evropskoj sceni, koje se poklapaju sa mojima, svakako da je jedan od glavnih razloga što sam došao i veliko prijateljstvo sa Rajićem. Praktično, odrastao sam uz njega i u igračkom i u ljudskom smislu, dugi niz godina smo igrali zajedno – u klubovima, reprezentaciji i na turnirima – rekao je Perić.

Iako će povratkom u Srbiju skratiti i putovanja kada je reč o dolascima na okupljanja nacionalnog tima, Perić je naglasio da o tome nije ni razmišljao: Što se mene tiče, ja sam uvek tu za reprezentaciju, gde god da igram, do kraja karijere. Nikada mi nije bio problem da se odazovem i doputujem, to je čast i privilegija.

Tako je Ekonomac najavio još jedno leto puno velikih transfera, poput onog iz 2017. godine, kada je u ovaj klub stiglo više domaćih i inostranih zvezda na čelu sa već pomenutim Igorom.

(Marko Perić na Evropskom prvenstvu u Sloveniji prošle zime – foto: P. Bajić)