ЖРЕБ ЗА ЕП ДАМА: Српкиње у другом шеширу, дебитују у Шпанији, Португалу или Хрватској

Женска репрезентација Србије биће међу 23 учесника жреба за квалификације за прво Европско првенство за даме у футсалу. Ривале ће сазнати у седишту УЕФА у швајцарском граду Ниону у четвртак, 5. јула (почетак у 13.30 часова), а извесно је да ће путовати на турнир у Шпанију, Португал или Хрватску, док је домаћин четвртог турнира Украјина, која је у истом, другом шеширу као и Србија.

Представници нашег националног тима на жребу у Ниону биће тим менаџер Игор Гачић и селектор Дејан Мајес.

Уколико ривал из првог шешира буде Шпанија или Португал, онда су могући противници и Мађарска, Чешка и Румунија из трећег шешира, односно Пољска и три победника претквалификационих група (од 21. до 26. августа) из четвртог шешира. Уколико жреб додели Хрватску, онда наше представнице не би могле да се састану са другим репрезентацијама из трећег шешира, већ би потенцијални ривали били још преостали из најјачег, који нису домаћини – Русија и Казахастан.

Српкиње ће прве такмичарске утакмице одиграти у периоду од 11. до 16. септембра, а на финалном турниру, између 14. и 17. фебруара 2019. године, за титулу првака Европе бориће се четири победника квалификационих група.