АМБИЦИЈЕ ВИНТЕР СПОРТА: Лидери у Нишу, што бољи у Србији

Винтер спорт је преко двомеча са екипом Само право (4:2, 1:2) поново стигао до елитног ранга српског футсала, а пошто је премијеру имао 2014, када се задржао само годину дана. И сада су амбиције веће. Председник Ивица Николић не задовољава се пуким учествовањем, већ борбом за места које воде у доигравање за титулу.

– За пласман у елитни ранг најзаслужнији су играчи и стручни штаб на челу са тренером Зораном Бенићем. Направили смо добар тим, они су нас испоштовали и вратили у Прву футсал лигу. Награђени су адекватним премијама које смо обезбедили уз помоћ пријатеља клуба и Града Ниша – рекао је Николић.

Винтер спорт, који је основан 2006, није се обесхрабрио после првобитног узлета и пада, већ је стрпљиво, три године, градио нови пут ка главној сцени.

– Нисмо клонули духом већ смо наставили да радимо. Сада нам је циљ да се клуб стави на сигурне ноге за дужи период. Као и сваком новајлији, прва жеља је да опстанемо у лиги, али хоћемо да се боримо и за плеј-оф. То ће да буде изводљиво уз неколико појачања. До сада су дошли Никола Станковић из Пирота и Марко Илић, годинама узданица Калче, познат у свету футсала под надимком Чавка. Биће још новајлија.

Симпатизере Винтер спорта радује чињеница да је задржан и досадашњи играчки кадар, који ће војевати битке са Економцем и осталима.

– Тим који добија се не мења. Тренер Зоран Бенић и асистент Бојан Шћекић имаће на располагању све играче. Почетак припрема је заказан за 1. август. Други део ћемо одрадити у иностранству, неће изостати ни пријатељски мечеви.

Николић о Другој футсал лиги: Имали смо част да прошле сезоне будемо део новоформиране јединствене Друге футсал лиге, која је пун погодак ФС Србије на челу са координатором за футсал Бојаном Павићевићем. Квалитет се подигао, лига је, може  се рећи, интересантнија била од елитног ранга, јер је свако сваког могао да добије. Поред Павићевића, одличан посао раде комесари Раденко Бошковић и Рајко Катанић.

Годинама уназад Калча важи за лидера града на Нишави у футсалу. Биће занимљиво видети да ли Винтер спорт може да претекне градског ривала.

– Прелепо је то што Нишлије поново имају прилику, после више година, да гледају градски дерби. Ценимо Калчу, председника Владана Миладиновића, али желимо да будемо лидери нашег града у футсалу наредних година. А, ситуација јесте тешка – Коперникус се угасио преко ноћи, Ниш 92 је испао у четврту лигу, Економист у трећу. Такође, питање је да ли ће Пут Инжењеринг, прошлогодишњи друголигаш, да настави да игра у нижем рангу. Наравно, преузимање лидерског места неће да буде оствариво без још веће подршке пријатеља клуба, спонзора и Града Ниша, којем смо захвални јер нам је омогућио да играмо мечеве и тренирамо четири пута недељно у СЦ „Чаир“ – закључио је Николић.

(Текст: А. Петковић. Фото: Председник Винтер спорта Ивица Николић и нови играч клуба Марко Илић – приватна архива)