Универзитетска селекција Београда освојила пето место

 

Футсал репрезентација Универзитета у Београду освојила пето место на Европским универзитетским играма у Португалу, у граду Коимбри.

Универзитетска селекција је упркос проблемима уочи пута за Португал, забележила пет победа и само један пораз на овом турниру, уз гол импресивну разлику 37:6! Ипак за место на победничком постољу требало је мало више среће…

Искуство и квалитет су неспорни ове селекције јер носиоци игре у универзитетској репрезентацији су тројица играча са искуством играња за А репрезентацију Србије (Матијевић, Петров и голман Филиповић), али и већина осталих играча се међусобно веома добро познаје. Селектор футсал репрезентације Универзитета из Београда је био проф. др. Владимир Вулетић, док је тренер селекције био Предраг Рајић /тренер кмф Економца/,а коме је помагао Видан Бојовић /тренер кмф Ивањице/.

Састав футсал репрезентације Универзитета у Београду је био следећи: Стефан Филиповић и Филип Грујић /голмани/, Никола Матијевић (капитен), Никола Ристановић,  Филип Минић, Никола Вићић, Павле Пешић, Лазар Петрашевић, Стефан Алексић, Велимир Ратковић, Никола Арсић, Иван Никитовић, Страхиња Петров и Душан Мајсторовић.

 

Упркос одличном старту и победама у групи, кључан је био минималан пораз од Универзитета Мињо у четвртфиналу турнира. Потом две рутинске победе и освојено пето место.

У финалу је Универтитет из Малаге (Шпанија) био бољи управо од Универзитета Миња 6:5 и то после пенала јер је регуларан ток финалног меча завршен 2:2.

 

Резултати утакмица Универзитетске репрезентације:

 

Група Ф: Универзитет у Београду – Универзитет из Варшаве (Пољска) 2:1,

Група Ф: Универзитет у Београду – Универзитет Беира Интериор (Португал) 6:3 ,

Осмина финала: Универзитет у Београду – Универзитет Бен-Гурион (Израел) 9:2 ,

Чевтрт финале: Универзитет у Београду – Универзитет Мињо (Португал) 0:1 ,

Разигравање /5 до 9.места/: Универзитет у Београду – Норвешка школа економије (Норвешка) 12:0, и

Утакмица за 5. место: Универзитет у Београду – Универзитет Петро Мохила (Украјина) 8:1.

 

(Фото: Владимир Вулетић приватна архива ФБ)