СУСРЕТИ У ЛАШКОМ: Реми Српкиња и Словенки

После пораза у дебију на међународној сцени, женска репрезентација Србије је одиграла нерешено са Словенијом у другом пријатељском сусрету у Лашком.

Попут првог дуела, домаће играчице су повеле убрзо по почетку, после седамдесетак секунди. После слабо одиграног прекида Милене Чановић и Анице Плећић, лопту је одузела Сергеја Кос и у контранападу упослила капитена Тању Врабел. Иста играчица је била стрелац и у 26. минуту, када је несигурно интервенисала Бојана Јевтић и лопта је завршила иза њених леђа.

„Реванширала“ јој се колегиница из супарничког тима Валентина Туш. Прво је примила гол из слободног ударца са осам метара, у 28. минуту, када је била прецизна Јована Стојановић, а онда је несигурно интервенисала после покушаја Иване Малијар са десет метара, у 32. минуту. Код тог, другог гола је асистирала Тијана Милошевић после комбинације са Андријаном Тришић по десној страни. До краја утакмице, Српкиње су пропустиле прилике да дођу до преокрета.


ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

СЛОВЕНИЈА – СРБИЈА 2:2 (1:0)

СТРЕЛЦИ: 1:0 Врабел у 2, 2:0 Врабел у 26, 2:1 Стојановић у 28. и 2:2 Малијар у 32. минуту. ДВОРАНА: У Лашком. СУДИЈЕ: Александар Јакшић (Србија) и Алеш Сакелшек (Словенија). ТРЕЋИ СУДИЈА: Јернеј Петек (Словенија). ЖУТИ КАРТОН: Војск (Словенија).

СЛОВЕНИЈА: ТУШ (голман), ТРУБАЧЕВ, ФРАС, ВРАБЕЛ (капитен), БАЧАР, Ложар, Војск, Таншек, Кос, Д’Амато, Ал Навас Беденчич, Шнофл. Селектор: Дејан Крамбергер.

СРБИЈА: ДУЈОВИЋ (голман), ТРИШИЋ, МИЛОШЕВИЋ, МАЛИЈАР, АРМУШ (капитен), Стојановић, Чановић, Плећић, Милановић, Изгаревић, Крунић, Радовановић, Величковић, Димитријевић, Јевтић (голман). Селектор: Дејан Мајес.


 

Оба национална тима сада очекују такмичарске утакмице. На турниру Групе 4 у Португалу, од 12. до 15. септембра, ривалке Српкињама биће националне селекције домаћина, Чешке и Финске, која је тријумфовала у претквалификационој Групи Б у Литванији испред домаћина (10:0) и Словачке (3:2). У квалификационој Групи 1 у Шпанији учествоваће и Италија, Румунија и Пољска, у Групи 2 у Хрватској су и Русија, Словенија и Шведска (боља је била у претквалификацијама од Холандије, Белгије и Северне Ирске), а у Групи 3 у Украјини домаћина изазивају Казахстан, Мађарска и Белорусија (у претквалификацијама је била испред Јерменије и Молдавије).

На финалном турниру, средином фебруара 2019. године, играће победници четири групе, између којих ће бити одређен и организатор.

(Фото: Марко Јеловац – Facebook/ZenskaFutsalReprezentacijaSrbije)