SUSRETI U LAŠKOM: Remi Srpkinja i Slovenki

Posle poraza u debiju na međunarodnoj sceni, ženska reprezentacija Srbije je odigrala nerešeno sa Slovenijom u drugom prijateljskom susretu u Laškom.

Poput prvog duela, domaće igračice su povele ubrzo po početku, posle sedamdesetak sekundi. Posle slabo odigranog prekida Milene Čanović i Anice Plećić, loptu je oduzela Sergeja Kos i u kontranapadu uposlila kapitena Tanju Vrabel. Ista igračica je bila strelac i u 26. minutu, kada je nesigurno intervenisala Bojana Jevtić i lopta je završila iza njenih leđa.

„Revanširala“ joj se koleginica iz suparničkog tima Valentina Tuš. Prvo je primila gol iz slobodnog udarca sa osam metara, u 28. minutu, kada je bila precizna Jovana Stojanović, a onda je nesigurno intervenisala posle pokušaja Ivane Malijar sa deset metara, u 32. minutu. Kod tog, drugog gola je asistirala Tijana Milošević posle kombinacije sa Andrijanom Trišić po desnoj strani. Do kraja utakmice, Srpkinje su propustile prilike da dođu do preokreta.


PRIJATELJSKA UTAKMICA

SLOVENIJA – SRBIJA 2:2 (1:0)

STRELCI: 1:0 Vrabel u 2, 2:0 Vrabel u 26, 2:1 Stojanović u 28. i 2:2 Malijar u 32. minutu. DVORANA: U Laškom. SUDIJE: Aleksandar Jakšić (Srbija) i Aleš Sakelšek (Slovenija). TREĆI SUDIJA: Jernej Petek (Slovenija). ŽUTI KARTON: Vojsk (Slovenija).

SLOVENIJA: TUŠ (golman), TRUBAČEV, FRAS, VRABEL (kapiten), BAČAR, Ložar, Vojsk, Tanšek, Kos, D’Amato, Al Navas Bedenčič, Šnofl. Selektor: Dejan Kramberger.

SRBIJA: DUJOVIĆ (golman), TRIŠIĆ, MILOŠEVIĆ, MALIJAR, ARMUŠ (kapiten), Stojanović, Čanović, Plećić, Milanović, Izgarević, Krunić, Radovanović, Veličković, Dimitrijević, Jevtić (golman). Selektor: Dejan Majes.


 

Oba nacionalna tima sada očekuju takmičarske utakmice. Na turniru Grupe 4 u Portugalu, od 12. do 15. septembra, rivalke Srpkinjama biće nacionalne selekcije domaćina, Češke i Finske, koja je trijumfovala u pretkvalifikacionoj Grupi B u Litvaniji ispred domaćina (10:0) i Slovačke (3:2). U kvalifikacionoj Grupi 1 u Španiji učestvovaće i Italija, Rumunija i Poljska, u Grupi 2 u Hrvatskoj su i Rusija, Slovenija i Švedska (bolja je bila u pretkvalifikacijama od Holandije, Belgije i Severne Irske), a u Grupi 3 u Ukrajini domaćina izazivaju Kazahstan, Mađarska i Belorusija (u pretkvalifikacijama je bila ispred Jermenije i Moldavije).

Na finalnom turniru, sredinom februara 2019. godine, igraće pobednici četiri grupe, između kojih će biti određen i organizator.

(Foto: Marko Jelovac – Facebook/ZenskaFutsalReprezentacijaSrbije)