КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: Убедљив пораз Српкиња

Женска репрезентација Србије је доживела убедљив пораз на отварању квалификационог турнира Групе 4 за Европско првенство 2019. године, на које ће се пласирати победник надметања у Португалу. У месту Оливеира де Аземеиш је Финска, која је стигла из претквалификација, славила са убедљивих 8:2 (3:1).

У другој утакмици дана Португал је савладао Чешку 12:0 (4:0). Голове су дале Жанис Силва у 2. и 25, Лидија Фортеш у 8, 28. и 30, Карла Ванеса у 9. и 39, Жени у 10, Ана Азеведо у 27, Сара Фереира у 39. и 40. и Данијела Фереира у 40. минуту.

Нашим девојкама, у првој такмичарској утакмици у историји, поновио се сценарио са почетка обе недавно одигране пријатељске утакмице у Лашком – примиле су гол већ у другом минуту. Овај пут је погодила Јона Киканен, после 91 секунде. И не само то, него је иста играчица већ после 44 секунде другог полувремена учинила исто и тако деморалисала Српкиње, које су у завршници првог дела смањиле на 3:1 и осокољене тим голом се вратиле на терен после одмора.

Тада је погодила Барбара Изгаревић, на асистенцију Анице Плећић, док је други гол дала Милена Чановић у 31. минуту, на додавање Андријане Тришић. На другој страни, први стрелац је Тија Јунтика са три гола, а поред раније поменуте Киканен поготке су дали и Сини Сутинен, Емилија Јокисало и Ана Керанен.

Поглед на статистику показује потпуну доминацију Финкиња. У ударцима у оквир гола однос је 21-3 за ривалке, а ван оквира гола 6-5 за Српкиње.

У другом колу, сутра од 18 часова, репрезентација Србије ће се састати са Чешком, док од 20.30 Финска игра са домаћином. У последњем колу, у суботу, наше футсалерке ће одмерити снаге са Португалом (19.30), док Финкиње играју против Чешке (17).


КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР ЗА ЕП – ГРУПА 4 – ПРВО КОЛО

СРБИЈА – ФИНСКА 2:8

СТРЕЛЦИ: 0:1 Киканен у 2, 0:2 Јунтика у 7, 0:3 Сутинен у 19, 1:3 Изгаревић у 20, 1:4 Киканен у 21, 1:5 Јунтика у 27, 1:6 Јокисало у 29, 2:6 Чановић у 31, 2:7 Керанен у 33. и 2:8 Јунтика у 39. минуту. ДВОРАНА: „Др Салвадор Мачадо“ у Оливеири де Аземеишу. СУДИЈЕ: Симон Тодорович (Словенија) и Максим Дзеикала (Белорусија). ТРЕЋИ СУДИЈА: Дамјан Јарућијевич (Пољска). НАГОМИЛАВАЊЕ ПРЕКРШАЈА: Србија 7 (3+4), Финска 3 (1+2). ЖУТИ КАРТОНИ: Чановић, Малијар (Србија).

СРБИЈА: ДУЈОВИЋ (голман), ЧАНОВИЋ, ПЛЕЋИЋ, ИЗГАРЕВИЋ, КРУНИЋ, Тришић, Милошевић, Малијар, Армуш (капитен), Стојановић, Милановић, Јевтић (голман). Селектор: Дејан Мајес.

ФИНСКА: ЛЕПИКОНМАКИ (голман), СЕТАЛА (капитен), ЈУНТИКА, КИКАНЕН, ХАНУЛА, Пеири, Хиука, Керанен, Тједер, Јокисало, Сутинен, Ропанен (голман). Селектор: Јако Лаитинен.


(Фото: Стрелац гола за Србију против Финске, Барбара Изгаревић, приликом недавног гостовања у Словенији – Facebook/ZenskaFutsalReprezentacijaSrbije – Марко Јеловац)