КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП: И Чехиње прејаке за Србију, Португал већ на завршном турниру

Репрезентација Србије је доживела други убедљив пораз на квалификационом турниру Групе 4 за Европско првенство 2019. године у Оливеири де Аземеишу. После Финске, наш национални тим је изгубио и од Чешке – 0:7 (0:3).

Већ по навици, Српкиње су брзо имале резултатски минус, овај пут после 208 секунди, а Чехиње су наставиле у истом ритму, па су већ пре краја осмог минута стигле до три гола предности. Најефикаснија на утакмици је била Ива Одехналова, која је уписала хет-трик, два гола је дала Барбора Хилова, а по један Маркета Копликова и Сара Плзакова.

Када је реч о ударцима у оквир гола, разлика није велика (14-10), али су Чехиње и реализовале те прилике, за разлику од наших футсалерки.

Србија је једина земља која учествује у квалификационом циклусу за ЕП за даме, првом у историји, од укупно 23, која још није покренула национални шампионат.

После дана одмора, у суботу од 19.30 часова, Српкиње ће затворити квалификациони турнир дуелом са Португалом, који се први пласирао на ЕП. За то су му биле довољне победе у прва два кола – јуче против Чешке резултатом 12:0 (4:0) и вечерас против Финске – 3:1 (2:1). Голове за домаћина су дале Жени у 6, Катја Моргадо у 19. и Ана Катарина у 40. минуту, секунд пре краја утакмице, а за гошће је погодила Тина Пеири у 13. минуту. У трећем, последњем колу, Финска игра са Чешком од 17 часова.

Резултате и табеле свих квалификационих група можете да погледате овде.


КВАЛИФИКАЦИОНИ ТУРНИР ЗА ЕП – ГРУПА 4 – ДРУГО КОЛО

ЧЕШКА – СРБИЈА 7:0 (3:0)

СТРЕЛЦИ: 1:0 Хилова у 4, 2:0 Копликова у 7, 3:0 Одехналова у 8, 4:0 Одехналова у 25, 5:0 Одехналова у 30, 6:0 Хилова у 34. и 7:0 Плзакова у 37. минуту. ДВОРАНА: „Др Салвадор Мачадо“ у Оливеири де Аземеишу. СУДИЈЕ: Максим Дзеикала (Белорусија) и Јарослав Вовчок (Украјина). ТРЕЋИ СУДИЈА: Симон Тодорович (Словенија). НАГОМИЛАВАЊЕ ПРЕКРШАЈА: Чешка 2 (0+2), Србија 10 (5+5). ЖУТИ КАРТОНИ: Изгаревић, Милановић (Србија).

ЧЕШКА: ВАЦИКОВА (голман), ХОНКОВА, ОДЕНХАЛОВА, КОПЛИКОВА, СОУШКОВА, Бренкова, Хилова, Булавова, Станјурова, Свободова (капитен), Плзакова, Куглерова (голман). Селектор: Карел Краковцик.

СРБИЈА: ДУЈОВИЋ (голман), ЧАНОВИЋ, ПЛЕЋИЋ, ИЗГАРЕВИЋ, КРУНИЋ, Тришић, Милошевић, Малијар, Армуш (капитен), Стојановић, Милановић, Јевтић (голман). Селектор: Дејан Мајес.


(Фото: Репрезентативке Србије пред утакмицу против Финске – Facebook/ZenskaFutsalReprezentacijaSrbije)